Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi junak

Iz nabujalog potoka Petrinjac spasio muškarca

Mladić skočio u potok i spasio vozača od utapanja
Foto: Antun Petračić
1/2
20.05.2014.
u 10:23

Čim je vidio nesreću, 16-godišnjak skočio u hladnu vodu i pomogao izvući 53-godišnjeg Petrinjca

Na prvoj crti obrane u Domovinskom ratu naselje Mošćenica ponosi se svojim braniteljima herojima, a od prošlog tjedna ovdje je još jedan junak.

Pomogli i neznanci iz BiH

Srednjoškolac Arian Bajrić, 16-godišnji učenik prvog razreda Industrijsko-obrtničke škole u Sisku, u polupotopljenom osobnom automobilu, terencu Suzuki, od utapanja je spasio onesviještenog vozača. Ni sekunde nije dvoumio, bez razmišljanja je skočio u hladni, brzi, nabujali potok u središtu svoga mjesta.

– Vraćajući se autobusom iz škole prijatelj je primijetio bijelo vozilo u dubokom jarku i gustom raslinju ispod mosta. Dotrčali smo i sjurili se niz strminu, a prijatelj je odustao u strahu od zmije koju smo vidjeli. Ja sam krenuo dalje dolje, skočio na zadnju stranu nagnutog automobila, otvorio platneni pokrov i uvukao se u vozilo. Vozač je bio onesviješten, podigao sam mu okrvavljenu glavu i držao je iznad vode, stalno dozivajući u pomoć. Unutrašnjost se sve brže i više punila, nisam bio svjestan vlastite životne opasnosti. Iznenada su se stvorila dvojica muškarca, razderali smo platneni pokrov i uz moje guranje iznutra oni su izvukli unesrećenoga. Ja sam izišao bez ičije pomoći, stigle su policija i hitna pomoć, počeli su s očevidom i odvezli vozača u bolnicu. Onako mokrog, ustrašenog, u šoku, mene nitko ništa nije pitao. Nije mi ponuđen ni prijevoz do dva kilometara udaljene kuće, dopješačio sam prozebao i preplašen, o borbi za život nepoznatog mu muškarca govori hrabri dječak iz Mošćenice. U duboki jarak sletio je, doznajemo, u alkoholiziranom stanju 53- godišnji Ž. L., poduzetnik iz Petrinje, u posuđenom prijateljevu automobilu, vraćajući se iz Siska. Iza desnog zavoja u ulici Ante Starčevića survao se tik ispred betonskog mosta, na mjestu na kojem se slične prometne nezgode često događaju.

Ima problema sa zdravljem

– Prije 30 godina ovdje je sletjela cisterna Slavijatransa, prije nekoliko godina to se dogodilo jednom osobnom vozaču, a dok je postojao stari i uži most, na njegovu ogradu prevrnuo se teretni kamion Gavrilovića prepun svinja – kaže Vojo Tomić koji živi u blizini. Među prvima je izletio na cestu, zaustavljao vozila, tri su auta projurila, a stala su dvojica nepoznatih muškarca koja su s dječakom Arianom izvukla ozlijeđenog vozača. To su navodno bili policajci u civilu, neslužbeno iz BiH, koji su prolazili ovom državnom cestom.

– Tek sam poslije postao svjestan svoga postupka. Ponovio bih ga opet, život je najvrednije, nenadoknadivo blago – kaže odvažni Mošćeničanin, koji zna zašto tako govori. Život ga nije mazio – rođen je sa 6,5 mjeseci, bubrezi mu stvaraju povišeni krvni tlak, svakodnevno pije jake lijekove, zbog hipertenzije odustao je od hrvanja, nogometa... Arian Bajrić dječak je sa srcem, neustrašiv, junak u spašavanju tuđeg života. Od smrtne opasnosti vozač izvučen iz mošćeničkog potoka kratko se oporavljao u bolnici u Sisku. Samo s ogrebotinama i natučenog tijela izišao je drugi dan na vlastiti zahtjev. Sada muku muči njegov prijatelj čiji oštećeni i stariji automobil, Suzuki Vitaru, ne isplati se popravljati.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:23 20.05.2014.

Bog te blagoslovio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije