Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na sigurno

Iz Libije evakuirani i posljednji hrvatski radnici

hrvati, libija (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
28.02.2011.
u 18:49

Iz kampa su autobusima krenuli u nedjelju poslijepodne, a na granici su ih dočekali predstavnici Crosca i veleposlanstva RH iz Kaira

I posljednja velika skupina hrvatskih državljana, 27 radnika Crosca, među kojima je pet inozemnih radnika, evakuirana je iz Libije, i to kopnenim putem. Njihov konvoj je oko 18 sati stigao na libijsko-egipatsku granicu. Riječ je o radnicima koji su bili smješteni u kampu blizu Kufre, duboko u unutrašnjosti, a plan evakuacije bio je iznimno zahtjevan jer iz Kufre nisu dopušteni letovi zrakoplovom.

Iz kampa su autobusima krenuli u nedjelju poslijepodne, a na granici su ih dočekali predstavnici Crosca i hrvatskog veleposlanstva iz Kaira. Put od granice do egipatske prijestolnice, dug oko 700 kilometara, prevalit će odmah danas. U Kairu će prespavati, a u Hrvatskoj se očekuju sutra navečer.

Komentara 5

SW
swimm
07:38 01.03.2011.

naslov je veliki novinarski gaf:((( u Libiji se nalazi jos na stotine hrvatskih radnika...potpuno je nesto drugo neiformiranost pa se iznose gluposti.

BR
brancini22
18:55 28.02.2011.

buduci da je gadafi nas drug i brat-zasto mu nisu pomogli u njegovoj borbi protiv rusitelja njegove partije

ST
straser
19:39 28.02.2011.

Bravo za Jadranku Kosor i ministra Jandrokovića, što sad domaća gunđala imaju za reći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije