Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE DORH

Iz inozemstva zvao policiju i prijetio hrvatskim dužnosnicima: Bio je u neubrojivom stanju

Ilustracija
Pixabay
23.02.2024.
u 16:59

Općinski kazneni sud u Zagrebu odredio je okrivljeniku šestomjesečni smještaj sukladno zakonskim odredbama, izvijestio je DORH

Državno odvjetništvo izvijestilo je kako je muškarac iz inozemstva u više navrata upućivao prijetnje sadašnjim i bivšim hrvatskim dužnosnicima. To je, kako je istaknuo, činio u neubrojivom stanju te mu je određen šestomjesečni smještaj.

"Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu protiv državljanina Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država (1960.) kojom je utvrđeno da je u neubrojivom stanju ostvario zakonska obilježja dva kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona", navodi DORH.

Kako se dodaje, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik, u psihičkom stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svog postupanja, od 12. do 13. svibnja 2023. i 9. lipnja 2023., iz inozemstva nazvao više operativnih dežurstava policijskih postaja na području Republike Hrvatske i upućivao ozbiljne prijetnje prema sadašnjim i bivšim dužnosnicima u Republici Hrvatskoj. 

"Općinski kazneni sud u Zagrebu odredio je okrivljeniku šestomjesečni smještaj sukladno zakonskim odredbama (članak 554. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku)", zaključuje DORH.

FOTO/VIDEO Ovo je obnovljena zgrada u Karlovcu: Pucaju joj zidovi

Ilustracija
1/32

Komentara 1

JA
Jatiser
13:13 24.02.2024.

Mislim da svaki inteligentni hrvat bi trebao biti također u neubrojivom stanju i raditi isto....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije