Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi prijedlozi europske direktive

Iz ideoloških razloga propuštamo važan dio obrazovanja mladih: Seksualni odgoj partijski je neprijatelj broj 1

storyeditor/2022-10-27/PXL_240214_7318667.jpg
Dominik Grgurić/Pixsell
29.10.2022.
u 16:55

Komentar pomoćnice ministra pravosuđa Vedrane Šimundža Nikolić, koja je Stajalište RH predstavljala na saborskim odborima, nismo dobili do zaključenja ovog izdanja, no zanimljiv je i stav zastupnika HDS-a Hrvoja Zekanovića, koji je sad član vladajuće većine, a svojedobno je kao zastupnik HRAST-a napustio koaliciju s HDZ-om upravo zbog Istanbulske konvencije. Zanimalo nas je hoće li postupiti dosljedno i možda opet odstupiti iz koalicije. Pregledavši Stajalište RH, zaključio je da nije oduševljen, ali i da u dokumentu nema rodne ideologije.

Komentara 4

Avatar spremno zidam
spremno zidam
18:35 29.10.2022.

Seksualni odgoj da, ali uz zabranu promoviranja promiskuitetnosti, pobacaja i svega sto narusava i relativizira prirodnu podjelu i ulogu muskog i zenskog roda, te obitelji kao osnovne ćelije drustva.. Zabraniti raznorazne ideoloske manipulacije u vidu slikovnica o “Duginim obiteljima” ii slicne pamflete. Onda mozemo pricati o seksualnom odgoju, kad se iz njega izbaci sve sto nije u funkciji pozitivne promocije obitelji i prokreacije.

PD
plavi-devet
18:18 29.10.2022.

Uopce ideja da se crkvi dozvoljava da se bavi ljudskom spolnoscu i odgojem mladih je skaredno.

BE
Berlioz
18:43 29.10.2022.

Novinarka glumi objektivnost i neutralnost a zapravo daje platformu promicateljima rodne ideologije, pogotovo se Galić u tome istaknula. Moje dijete u 6 razredu, staro 12 godina je dobilo za lektiru knjigu "Olfi među ženama", koja je u potpunosti neprikladna za tu dob. Mizandrija je osnova knjige to jest mržnja prema muškarcima. Uče djecu da je Edipov kompleks tj želja za seksom s majkom svojstvena svim muškarcima! Naravno da je dijete osjetilo gađenje nakon toga i više nije želio čitati knjigu. Odnos prema svim muškarcima u knjizi je ponižavajući i uvredljiv, ističe se kako je žena ponosna što se prva rastala, muškarci se opisuju kao blesavi patuljci, žena koja se brine o djeci je depresivna jer je to za nju užasno. Emancipirane žene ne trebaju novac niti muškarce, mama se slika gola, Nije ga abortirala (sastrugala) samo zato jer je jedan doktor bio pijan a drugi preskup a do vremena dok je nabavila novac, skupi je doktor umro. Mami muškarac ne bi bio pomoć nego teret. Navodno kod svih postoji biseksualna sklonost, nije to ništa neobično niti zabranjeno. Mama ga udari po cjevanici a on psujući odšepa. Ovakvu lektiru vjerojatno pravobraniteljica, ministrica, učiteljice i ravnateljice ne doživljavaju kao spornu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?