Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
200.000 eura

Iz Europske unije stiže prvi novac za pelješki most

brodicama je povezan poluotok Peljesac i Komarna na lokaciji predvidjenog mosta (1)
Grgo Jelavic/PIXSELL
10.09.2012.
u 20:08

Grčić: Studija bi trebala razmotriti sve aspekte povezivanja, a prioritet je da se poluotok poveže mostom koji bi sufinancirao EU

Europska komisija odlučila je u ponedjeljak da će sufinancirati izradu predinvesticijske studije za gradnju pelješkog mosta. Točan iznos sredstava koji će stići iz Bruxellesa još nije određen, ali u Vladi procjenjuju da je riječ o 200 tisuća eura.

>>'Dubrovnik bez Pelješkog mosta je Ahilova peta hrvatskog turizma'

– Studija bi trebala razmotriti sve aspekte povezivanja Pelješca s kopnom, a naš je prioritet da se poluotok poveže mostom čiju bi gradnju sufinancirala Europska unija – komentira Branko Grčić, potpredsjednik Vlade. Grčić najavljuje da će vrlo brzo raspisati javni natječaj na kojem će izabrati autore studije.

Na pitanje zašto se iznova mora raditi studija isplativosti kad su slične dokumente pripremale prethodne vlade, koje su već nekoliko puta udarile i kamen temeljac za pelješki most, Grčić odgovara da se mora poštovati procedura vezana uz uvjete financiranja iz europskih fondova.

– Studija mora na nov način valorizirati cijelu situaciju – kaže potpredsjednik Vlade Grčić.

Izrada studije treba biti gotova do kraja ove godine.

Komentara 85

MO
morales
20:19 10.09.2012.

Nadam se da ovo nije neka muljaža i da ćemo konačno spojiti cijelu Hrvatsku. Inače, sramota je da ovima EU treba ukazivati na nešto što im narod jasno govori otkada su došli na vlast, a znali su što mislimo i prije toga, pa su uporno trubili o nekakvim tunelima, pa čak i novim trajektnim pristaništima (!?). Ovime se samo pokazuje da EU često nama ne uvjetuje ama baš ništa, nego nam štetu rade "hrvatski" političari. Novi primjer je granica s BiH, gdje smo čuli trabunjanje da to treba raditi za EU, a dam se kladiti da njima ta granica nije na kraj pameti niti ih zanima, barem ne dok se BiH ne približi ulasku u EU, a to će potrajati jako dugo.

OB
-obrisani-
20:23 10.09.2012.

slažem se ja ovo je vijest za deset - - ali me muči jedna stvar, svaki eurić koji dobijemo za izgradnju mosta tisućama eura ćemo kroz nešto treće vratiti - niko nikome nikad ništa nije dao a da se nijee bar triput naplatio

OB
-obrisani-
20:15 10.09.2012.

karamarko je bio u pravu . most će biti izgrađen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije