Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM O ZOR-U

Ivo Josipović traži saborsku deklaraciju o referendumu

'25.08.2010., Zagreb - Predsjednik RH Ivo Josipovic iznio je svoje misljenje o rebalansu proracuna na press konferenciji. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
Autori: jp, luc/VLM
06.09.2010.
u 16:51

Saborskom izjavom ili deklaracijom se treba jasno poručiti da će se volja naroda poštovati bez obzira održi li se referendum ili ne, ističe Josipović

Pitanje referenduma u prvom je redu iznimno političko pitanje zbog kojeg je Hrvatska u određenoj političkoj, a ne samo gospodarskoj krizi – ocijenio je danas predsjednik Ivo Josipović rekavši da “to nije samo pitanje treba li se referendum održati ili ne, već je puno dublje i bila bi ozbiljna greška podcijeniti raspoloženje građana”.

- Potreban je hitan nastavak pregovora između Vlade i sindikata, a rezultati razgovora trebali bi se objaviti u nekom obliku Saborske izjave ili deklaracije, kojom će se jasno poručiti da će se volja naroda poštovati bez obzira održi li se referendum ili ne, rekao je predsjednik Josipović u Dnevniku Nove TV.

>>Odbor za Ustav odgodio odluku o raspisivanju referenduma o ZOR-u iako su ispunjeni svi uvjeti

Josipović se ponovno zauzeo i za objavu popisa branitelja.

– To je tema koja me dira u srce i nema nijednog razloga da se taj popis ne objavi, a ako treba, moguće je donijeti i novi zakon. Birački popisi, popis branitelja i dogradnja izbornog sustava važni su politički i pravni ciljevi koje treba realizirati – poručio je Josipović.

Povratak MMF-a ne bi trebalo isključiti, ali treba procijeniti možemo li ispuniti njihove obveze. MMF-a se ne treba bojati - odgovorio je predsjednik Josipović na pitanje o povratku MMF-a, pridruživši se sve brojnijoj političkoj skupini koja u dolasku MMF-a vidi izlazak iz krize.

Komentara 212

MA
marko53
18:21 06.09.2010.

Skojevac- ne ljuti se bila je to mala šala.

MA
marko53
19:38 06.09.2010.

Za referendum o ZOR-u bilo 92 tisuće nevažećih potpisa, koliko li je bilo za predsjedničke izbore???

VI
vidimškoj
17:25 06.09.2010.

Velikogoričan56 eto ga na,bija si malo brži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije