Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Ivo Josipović: Provalili su u stan moje obitelji!

josipović
Željko Hladika/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
17.02.2010.
u 20:04

Osobito u situaciji koja je i objektivno teška, ali mislim da treba poslati poruku optimizma. Vjerujem da će moj ured, koji će imati zanimljivih rješenja, biti u toj funkciji.

Intervju s predsjednikom Josipovićem počeo je uz njegovo prebiranje melodije "Love me tender" na klaviru. No, svjestan je da u petogodišnjem mandatu koji počinje danas neće sve biti pjesma.

Čuli ste oproštajni govor predsjednika Mesića. Poslao je poruku da nije bilo lako biti predsjednik u Hrvatskoj, ponekad se razgovara s gluhima, ponekad nema partnera za promjene.

– Već i prije stupanja na dužnost shvatio sam da to neće biti lako. Osobito u situaciji koja je i objektivno teška, ali mislim da treba poslati poruku optimizma. Vjerujem da će moj ured, koji će imati zanimljivih rješenja, biti u toj funkciji.

A kako se čuje i zadužio vas tijekom kampanje informacijama o tome što vam priprema obavještajno podzemlje.

- Ne nije mi dao nikakve informacije. Nakon nasrtaja paraobavještajne zajednice na sve predsjedničke kandidate, osim jednoga, obratio sam se nadležnim institucijama uključujući i predsjednika Republike.

>>Sanader dolazi na inauguraciju kao bivši premijer

Nelegalno su se prikupljali i izmišljali podaci, ulazilo se u privatnost, narušavalo se dostojanstvo. Zatražio sam od nadležnih tijela zaštitu i ona su korektno poduzela mjere prema svim kandidatima. Tu je gospodin Perković pokazao visoku profesionalnost ne preferirajući ni jednog kandidata. Mislim da je to i dužnost sigurnosnih tijela u kojima je on angažiran da prokažu nelegalne i nedemokratske metode poput upada u tuđi stan, prikupljanja podataka i slaganje mozaika koji nemaju nikakve veze s istinom, nedemokratski je i pripisivati nekome ubojstvo, kao što su činili mom ocu.

U čiji su stan pokušali provaliti? Vaš?

- Ne meni nego mojoj obitelji.

Roditeljima ili sestri?

- Pustite to. Vidjet će se.

Mesić je rekao da u regiji nije imao partnera. Srbija čak neće poslati nikoga na inauguraciju?

- To na neki način potvrđuje ovo što je Mesić rekao. Žao mi je da nema nikoga, očekivao sam najvišu razinu tim prije što sam svojim nastupnim intervjuima jasno pružio ruku suradnje i imao odličan odjek u srbijanskim medijima. Mislim da će i u Srbiji izvući neku poruku iz ovog izostanka njihovih predstavnika.

Hoće li vaše protivljenje sporazumu sa Slovenijom otežati odnose s njima?

- Ne mislim da će to utjecati. Ja samo bio protiv Sporazuma jer sam mislio da je loš za Hrvatsku, ali sada kada je prihvaćen moramo ga svi poštivati. Pri tome moramo raditi da Hrvatska uđe u arbitražu dobro pripremljena i da rezultat bude povoljan.

Komunikacija s građanima će se promijeniti?

- Mesić je donio jednu lijepu tradiciju i sjajnu inovaciju – kavu s predsjednikom i to ću nastaviti. I dalje sam aktivan i na Facebooku, istina malo sam manje ažuran. Facebook prima 5000 prijatelja i moji stručnjaci ispituju može li se povećati kapacitet jer sam u jednom trenutku imao 22.000 ljudi na čekanju za prijateljstvo. No ne kanim zanemariti druge oblike komunikacije. Zašto se ne bi s predsjednikom išlo i na koncert.

Kako ćete voditi građane na koncerte. Kupiti im ulaznice?

- Vidjet ćete. Možda vas stavim u prvu grupu pa ćete vidjeti kako to ide.

Cijeli intervju s novoizabranim predsjednikom pročitajte u Večernjem listu od četvrtka, 18. veljače.

Komentara 125

LU
luena
09:23 18.02.2010.

14words... :) zao mi takvih kao on,ali nisam se mogla suzdrzat na njegovu glupos neodgovorit...Inace zaobidjem takve.

JU
juma
09:29 18.02.2010.

Pa pitajte Perkovica ili Mesica sto su u stanu nasli? Izgleda kako ipak nesto krijete, dok je Perkovic ostao savjetnik. Ali cemu onda Zrinka s dva prezimena?? Nije valjda neka seksualna afera? Bljaaak....

OB
-obrisani-
09:07 18.02.2010.

Hrvatji ,kam greste na počitnice??? Jaz lahko grem na svojo jahto ki je na privezu v marini Punat!!! Hrvatji imejo deželo!!! hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije