Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haag

Ivica Rajić na slobodi nakon osam godina zatvora

\'Bosnian Croat wartime militia leader Ivica Rajic (R) listens to the verdict at the Hague-based International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY), 08 May 2006. Prosecutors charge that
AFP/Pixsell
08.09.2011.
u 16:10

Rajić je za masakr nad muslimanima 23. listopada 1993. godine dobio 12 godina kazne jer je priznao da je sudjelovao u napadu u kojem je ubijeno 37 civila, pa je tužiteljstvo odustalo od ostalih točaka optužnice.

Ivica Rajić odslužio je osam godina zatvora od 12 godina, na koliko ga je Haaški sud osudio za ratne zločine u Stupnom Dolu, te je na uvjetnoj slobodi.

Rajić je za masakr nad muslimanima 23. listopada 1993. godine dobio samo 12 godina kazne jer je priznao da je sudjelovao u napadu u kojem je ubijeno 37 civila, pa je tužiteljstvo odustalo od ostalih točaka optužnice. Uz priznanje, sud mu je u obzir uzeo i ispriku koju je uputio obiteljima žrtava, među kojima je bilo djece i staraca.

Na presudu se nije žalilo ni tužiteljstvo niti obrana, a Rajić je četiri godine kazne odslužio u nizozemskom i četiri u španjolskom zatvoru.

Rajić se kao Viktor Andrić skrivao u Splitu, otkriven je i uhićen 2003. godine, a dvije godine poslije priznao je krivnju. Haaški je sud prije pola godine odbio njegovu molbu za raniji otpust, no poslije ga je ipak dobio zbog dobra ponašanja u zatvoru.

Ključne riječi

Komentara 33

OB
-obrisani-
16:20 08.09.2011.

Super se Ivica drzi.. a ne kao one rugobe josipovic i milanovic..

ST
stefj
16:29 08.09.2011.

8 godina? Smješno. Priznaš i pola ti se prašta. Dobro je i prošao, priznao je da je tamanio muslimane, pa je dobio nešto. Da je tamanio Hrvate dobio bi puno manje, krivo je izabrao...

OB
-obrisani-
18:02 08.09.2011.

Pozdrav Bubimiru iz Srpske Krajine i svim pokatoličenim Srbima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije