Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sportaši o presudi

Ivica Kostelić: Rat je konačno gotov. Hrvatski vitezovi jašu kući

'22.03.2012., Sljeme, Zagreb - Na crvenom spustu odrzano prvenstvo Hrvatske u skijanju. Ivica Kostelic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
Autor
Ante Buškulić
16.11.2012.
u 12:10

Ivica Kostelić u prvim jutarnjim satima doputovao je u Hrvatsku, ali odmah putuje na američku turneju. Na svom Facebook-profilu objavio je kratku, ali jasnu poruku generalima

Oslobađajuću presudu generalima komentirali su i sportaši. Ivica Kostelić u prvim jutarnjim satima doputovao je u Hrvatsku, ali odmah putuje na američku turneju. Na svom Facebook-profilu objavio je kratku, ali jasnu poruku generalima: "Rat je konačno gotov. Hrvatski vitezovi jašu kući. Hvala im što su toliko izdržali za Hrvatsku".

Slavko Goluža: Vijest smo čuli u zrakoplovu vozeći se s momčadi CO Zagreba iz Berlina prema Beču. Dečki su rekli: "Ne idemo u Meškov (gdje u subotu igraju utakmicu regionalne lige, nap. a.), idemo u Zagreb slaviti". Mogu si samo zamisliti kako se osjeća njegova obitelj, treba ih pustiti da sad najprije uživaju s obiteljima. Pravda je na kraju pobijedila.

Damir Škaro, bivši olimpijac i saborski zastupnik: Proveo sam noć bdijući s braniteljima, u strahu od odluke. No, hvala Bogu na onih 3:2 za Gotovinu i Markača. Ja sam tri velike medalje izgubio sa 2:3 i znam koliko je tanka crta između pobjede i poraza kada je takav rezultat u pitanju. I zato hvala Bogu što mi je na taj način vratio, dosad sam proklinjao te svoje suce, a sada im opraštam.

Robert Kovač: Bio sam sinoć na misi za generale u Katedrali, naravno da sam presretan zbog presude kao i svi građani Hrvatske. Hvala Bogu da je sad Domovinski rat prikazan onakvim kakav je doista i bio, obrambeni. Mi smo samo čuvali i branili svoju državu. Gledao sam prijenos iz Haaga, žao mi je samo što su toliko dugo nedužni odležali u zatvoru, tko će im sada vratiti tih sedam godina?

Ćiro: Gledao sam kod kuće prijenos i rasplakao se

Sandra Perković: Nisam gledala presudu jer sam bila na treningu. Sretna sam i ponosna, to je velik dan za Hrvatsku, generali se napokon vraćaju kući, pravda je pobijedila.

Ćiro Blažević: Gledao sam kod kuće prijenos, otišao sam u sobu i rasplakao se. Ovo je povijesni dan za Hrvatsku, dokaz da rat nije bio zločinački pothvat nego pravedna stvar. Imao sam priliku jednom slušati razgovor pokojnog ministra Šuška i generala Ante Gotovine u kojem je pričao kako u ratu mora postojati fair-play. Ići ću na Trg popodne, naravno, iako će me rastrgati raja jer svi znaju kako dišem. U nogometu sam 50 godina i mislio sam da mi je nogomet najvažnija stvar, ali danas sam shvatio da postoje važnije stvari od nogometa. (govoreći to bio je na rubu suza)

Dubravko Šimenc: Preplavljen sam emocijama, očekivao sam da će se to dogoditi, da će osloboditi generale. Povijesni je to dokaz za hrvatsku državu da je Domovinski rat bio pravedan, a povijesni dan za mlade koji mogu biti ponosni na taj rat. Velika zahvala odvjetničkom timu, dobro došli generali!

Rađa o Gotovini: Ne pada mi na pamet ići na doček, otići ću k njemu kad se slegne gužva

Dino Rađa: Nisam strepio uoči odluke, nekako sam bio uvjeren da neće dobiti više od onoga koliko je već proveo u zatvoru. Dakle, znao sam da će kući! Prije nešto više od godinu dana bio sam mu u posjetu. Zanimao me s ljudske strane, da ga doživim na svoj način i na mene je ostavio dojam profesionalnog vojnika, nikako kriminalca. Kod pravih profesionalaca, tako ni kod njega, nema previše emocija, što se vidjelo i po njegovom držanju pri izricanju prve presude, a i danas. Ne pada mi na pamet ići na doček, otići ću k njemu kada se slegne gužva, kada čovjek provede malo vremena s obitelji, a onda će biti s nama koji smo manje važni. Prvi put sam ga sreo još na kninskoj tvrđavi prilikom oslobađanja 1995. godine, ali tada sam upoznao valjda stotinu ljudi i o njemu nisam mnogo znao.

Perica Bukić: U Beogradu smo na Comen kupu, a vijest o oslobađanju hrvatskih generala razveselila nas je kao i sve građane Hrvatske. Godinama smo čekali takvu odluku. Ona je važna za generale osobno, ali i za naš obrambeni i oslobodilački rat kao i za akciju Oluja. To je dan "D" i za prošlost i za budućnost hrvatske države. Što se beogradskih medija tiče, ništa se bitno ne događa, ali primjetna je velika doza nevjerice.

>> UŽIVO Gotovina i Markač na slobodi – krenuli prema Zagrebu

Komentara 1

DU
Deleted user
12:38 16.11.2012.

ne brinite za tih 7 godina koje su proveli nasi generali u Haagu. to sve treba prikazati kao zrtvu Bogu, na boljitak nase drzave Hrvatske. bez zrtve nema blagoslova, a ova zrtva bila je potrebna da se izbrisu sve nepravde nacinjene nama Hrvatima, i posebno nasim hrabrim braniteljima i generalima. jos kad bi sad iskoristili ovo pozitivno ozracje i odusevljenje za boljitak Lijepe Nase, da konacno stanemo na kraj politickoj i svakoj drugoj netrpeljivosti, i da skupimo glave i srca skupa i postanemo jedan narod. molim u to ime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije