Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT BEZ PLAĆE
Povratak na članak

Ivica Klasnić odrađuje 12-satne smjene portira šest mjeseci bez plaće

– Dva-tri mjeseca ne da plaću, onda isplati jednu, onda opet ne isplati, pa isplati plaću u tri dijela. Dobijete po 200, 300, 500 kuna, kao da vam daju za sladoled - priča Ivica

Komentari 31

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
17:54 17.08.2015.

Hrvatska stvarnost i sam svakog tajkuna da ne placa radnike a malo obrtnici pošteni nazalost propadaju dok se tajkunima opraštaju dugovi i jos dobivaju poticaje a ne proizvode nista već uvoze smece

VL
LU
lucio2
17:17 17.08.2015.

A gdje su sindikati!?! Kojega vraga oni rade? Sve na noge, ovo je sramota! Neka banda plati ili zatvori tvornicu, ovo je nedopustivo!

VL
GU
gustirna
17:21 17.08.2015.

Balkanski bussinesmen i crvni kapitalizam u tijeku....

VL
LA
lakočemo
18:34 17.08.2015.

brižan narod,što sve doživljavaju u stare dane

VL
FI
fiona13
18:01 17.08.2015.

neisplata plaće je kazneno djelo,tako stoji u zakonu,ali nikome ništa. u ovoj državi sve se lomi po radniku,jer dok institucije reagiraju do tad je radnik već međju blokiranim ili među beskućnicima. Zato ako poslodavac radniku nije isplatio plaću,institucije dolaze i pečate,firmu,obrt,nebitno i prvo se namiruju radnici,pa tek svi ostali vjerovnici. Ako poslodavac ne isplati plaću radniku,treba mijenjati Zakon i staviti u Zakon da radnik ima pravo dati otkaz i prijaviti se na burzu rada te dobivati naknadu za onoliko dugo koliko i zasve ostale,jer nije radnik kriv šta mu poslodovac nije isplatio plaću. Radnik dobiva na vremenu da se snađe do novog zaposlenja,a država bi mislim bila ažurnija da te poslodavce koji ne isplaćuju plaće maknu sa tržišta i da ne stvaraju nove milijunske dugove,prema svima,radnicima,kooperantima i prema državi. Jer kad bi država morala davati novčanu naknadu svim tim radnicima,mislim da bi puno brže rješavala sve te poslodavce koji ne daju plaću svojim radnicima,ili bi bar radnici bili slobodni od takvog poslodavca,ali ne bez pribitog novčića do novog zaposlenja,jer naknada s burze,nije dugoročno ni izdašno rješenje,ali bar privremeno je.

VL
Avatar nula
nula
18:46 17.08.2015.

Prvi clan Ustava mora biti : Svaki rad mora biti placen .

VL
AN
anticenzura
18:36 17.08.2015.

Pa tko vam je kriv, tko normalan radi bez place? Sorry, za mene samo neobrazovan svijet. Eno mala od moje sestre dolje u Hrvatskoj radila nekoliko mjeseci , i poceo joj sef kasniti s placom odmah ga je skartirala, veli teto nece on mene vuci za nos, neka mu zena radi mukte ja necu. I vec je mala nasla drugi posao. Veli srela sam ga u gradu sav se slomio oko mene, ljubazan ispricava se , ja prosla kao pored turskog goblja. Pametna mala. I tako kada bi svi odmah ostavili te divljake, dva puta bi se promislili iduci put da ne dadu radniku placu. Za mene ste sami krivi, politicari vas pljackaju i vuku za nos, a vi umjesto da ih uhvatite za kravate, vi ih birate stalno iste. To isto vazi i za lopine u pravosudju i Ustavnom sudu. Vi ste ljudi moji strasno neobrazovan narod, svaki narod ima politicare kakve zasluzuje. Nitko vama ne moze pomoci, osim vas samih, Citanku u sake i obrazujte se intelektualno, duhovno i moralno, kao i sav ostali pametan svijet, pa vas nece nitko iskoristavati i praviti klaune od vas.

VL
NA
navijeke
19:53 17.08.2015.

Svi vi koji "tom najobičnijem portiru i neradniku" upućujete negativne komentare razmislite o tome kako je taj "obični portir i neradnik" itekako svjestan da će zbog izjave dane večernjaku ostati i bez posla i bez nade da će vidjeti novac koji mu poslodavac duguje, to je čin čovjeka koji je svjestan da više nema što izgubiti. Da, mogao bi uzeti pravdu u svoje ruke, završiti u zatvoru i time i sam odmoći svojoj obitelji, no kako vidim da ovdje ima zagovornika te ideje najtoplije im preporučujem da to učine u njegovo ime - uključujući i snošenje posljedica.

VL
Avatar zabadalo5
zabadalo5
10:07 18.08.2015.

Sjećam se parole iz Plana 21: "U plusu tri plaće, a ne u minusu da ti se plače." Plače se narodu, još kako. Ne da nismo u plusu tri plaće, nego radimo i BEZ plaće!

VL
Avatar nula
nula
18:43 17.08.2015.

Zar ovi ne igra na balun ?! (-:

VL
DU
Deleted user
17:37 17.08.2015.

ne treba sada roniti suze, 95% hrvata se izjasnilo na referendumu za "slobodu i demokraciju " i balkanski kapitalizam, sada imamo to kaj imamo, pitam se kak bi prošal referendum za vraćanje radničkog samoupravljanja.

VL
QW
qwas33333
17:33 17.08.2015.

ne piše u ustavu ni da treba vozit kombajn pa vozi.

VL
QW
qwas33333
17:18 17.08.2015.

đe je kolinda sad?

VL
DU
Deleted user
17:36 17.08.2015.

Odi diši doma kad je za večerom sa obitelji pa ga izlupaj palicom.

VL
Avatar deziderij
deziderij
06:31 18.08.2015.

Već je postalo gadljivo slušati žalopojke onih koji na posao dolaze mjesecima a ne primaju plaću. Kako to mogu ? Kako netko može mjesecima dolaziti na svoje radno mjesto bez ikakvih novčanih primanja ? Znači da može živjeti bez plaće. A ako to zna poslodavac, bilo to država a pogotovu privatnik, onda takve i treba koji hoće da rade bez love. U ovoj banana tvorevini od države sve smrdi do neba. Ali kad se dogodi, ako ikada, da ovo postane pravna i pravedna zemlja u pravom i pravnom smislu ti riječi onda ovakvi slučajevi bi bili nepoznata stvar.

VL
AN
anticenzura
18:50 17.08.2015.

Danas u medijima - '' Hrvatska Vlada odgovorna za još jednu žrtvu: 48 godina, troje djece. Političari, gdje ste? Da li vam je stalo do ugroženih obitelji? Imate li trunke savjesti? Krupni kapital vam je zavezao ruke, zatvorio oči i usta. Sramota ste ovog društva! Još jedno samoubojstvo člana Udruge Franak. Kaštel Sućurac, 48 godina, troje djece. Borio se za Hrvatsku i preživio rat, ali ga je ista država dovela do smrti.'' - Toliko o najbogatijoj drzavi sto nam je Kitarovicka obecala. Eno je sprema se na jos jednu ekskurziju u Istru, vodi kampanju kradezevcima. Stamota sta smo dozivjeli.

VL
OB
Objektivno...
08:08 18.08.2015.

Ivice, zato ti lijepo 11 sati odspavaj a sat vremena radiš koliko te i plate

VL
VI
VisAVis2
18:30 17.08.2015.

Ma kojii portir u poduzeću koje je u štrajku. Čuvarska služba, to ima nekog smisla, ali ovakve lijenčine, portire, valjalo je davno rastjerati. Pa se sada ti čudi što je poduzeće u teškoj situaciji, jer su financirali čak i portire! Lezi lebe da te jedem! E nema više plaće za takve, čapa se lavura, a ostavi portuna! Ali avaj, ovaj linac će mjesecima čekati plaću i plakati kako ista ne dolazi! Sramota i za VL, umjesto da su našli nekog radnika, nekog fizikalca, oni našli najgore linčine i neradnike na samo za takve u socijalizmu izmjšljenim radnim mjestima! Naime poslje rata partizani su ova radna mjesta izmislili za (razne) invalide, a vidi tko se prikrpija danas, puca od snage i zdravlja i to koristi čekajući na porti platu!

VL
LA
Lavica7
02:09 18.08.2015.

Imamo Hrvatsku...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.