Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži nagodbu

Ivana Nobilo ocu Anti dužna 5 milijuna kuna

'06.02.2013., Zagreb - Predstavljanje prirodne kozmetike u Bauerfeind Centru Vitalnosti. Ivana Nobilo, Maja Vucic, Toni Cetinski, Renata Sopek. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
13.03.2013.
u 07:35

Odvjetnik Anto Nobilo kaže da je novac stekao ulaganjima, ali ne očekuje da će mu ga kći vratiti

Tvrtka Nobilo i Cetinski, u vlasništvu bivše supruge pjevača Tonyja Cetinskog i kćeri poznatog odvjetnika Ante Nobila Ivane Nobilo, podnijela je Fini zahtjev za predstečajnu nagodbu. Obveze njezine tvrtke iznose 9,062.915 kuna, a najveći joj je vjerovnik – otac Anto Nobilo.

Odbili je otac i bivši muž

U prijedlogu nagodbe tvrtke Nobilo i Cetinski navodi se da su obveze prema dobavljačima 3,5 milijuna kuna, obveze za plaće 49.000, a ostale obveze 7,2 milijuna kuna. U toj posljednjoj stavci navodi se i obveza za zajmove prema građanima – Anti Nobilu u iznosu od 5,198.927 kuna. Jedan od vjerovnika je i Tony Cetinski, kojem tvrtka njegove bivše supruge duguje 187.784 kune. No, ni otac ni bivši suprug nisu pristali, prema dokumentaciji iz Fine, na prijedlog Ivane Nobilo da joj oproste dugove i da se otpišu kamate. Tvrtka Nobilo i Cetinski, koja se uglavnom bavi organiziranjem koncerata i menadžeriranjem glazbenih zvijezda poput Tonyja, od 2008., kad je osnovana, bilježila je stalni gubitak. Prema posljednjim podacima, u 2011. tvrtka je imala 4,6 milijuna kn gubitka.

Anto Nobilo, koji je u javnosti poznat isključivo kao odvjetnik, preko svog odvjetničkog ureda u 2011. ostvario je 473.071 kunu gubitka. No, ipak je posudio kćeri više od pet milijuna kuna, a njih je, kaže, zaradio na drugim poslovima.

– Od 2004. bavim se investicijama i na tome sam zaradio više nego dovoljno. Odvjetnički ured održavam samo da ne bih izgubio rutinu. Teško da bi bilo koji odvjetnik mogao zaraditi pet milijuna kuna – kaže Nobilo, kojem je prošla vlast ispitivala podrijetlo imovine te je popis morao odnijeti u Poreznu upravu.

Posao s nekretninama

Nobilo je suvlasnik više tvrtki koje se bave uglavnom nekretninama, a na pitanje hoće li se nagoditi s kćeri kaže: Vjerojatno će to otići niz vodu. Ivana Nobilo ukratko nam je kazala da detalje poslovanja i pregovore s vjerovnicima ne može javno komentirati.

Komentara 48

TE
tester
17:02 13.03.2013.

a otkud jadnom tati toliki milijuni, kada se zna da je on advokat i da zarađuje manje od 50 000 kuna godišnje, barem tako ti advokati prijavljuju?

OB
-obrisani-
21:39 13.03.2013.

O-HO-HO! Evo gdje pusta lova! A sad porijeklo te love i je li se platio poraz!?

ME
melkior007
07:50 13.03.2013.

Nobilo je za 2011. godinu prikazao oko pola milijuna kuna gubitka u svom odvjetničkom uredu???Hitno uvesti punu fiskalizaciju za odvjetnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije