Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Ivan Zovak kazneno prijavio Šeksa zbog pogibije 12 branitelja

\'14.09.2010., Zagreb - U Hrvatskom saboru odrzana je sjednica odbora za Ustav, Poslovnik i politicki sustav povodom raspisivanja referenduma o prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o radu, ZOR. Vladim
Davor Puklavec/PIXSELL
24.02.2011.
u 17:17

U PU osječko-baranjskoj potvrđuju samo da je sa Zovakom obavljen informativni razgovor

ŽUPANJA – Ivan Zovak, predsjednik SO Županja, izabran na izborima 1990. godine, danas je policiji kazneno prijavio Vladimira Šeksa zbog, kako ističe, ratnog zločina u Mirkovcima kada je u akciji ZNG-a u tome selu poginulo 12 hrvatskih branitelja. Šeksa, kao tadašnjeg predsjednika Kriznog štaba Slavonije i Baranje, smatra odgovornim za tako goleme ljudske gubitke i slom cijele operacije te neizravno optužuje da je neprijateljskoj strani dojavio plan akcije.

– Da sam ga našao toga dana, ubio bih ga! No imao je sreće, nakon što je ta akcija koju je vodio iz podruma propala, a u crno zavijeno 12 obitelji, od toga deset iz županjskog kraja, pobjegao je glavom bez obzira prema Osijeku. Sve to kao da mu međutim nije bilo dovoljno pa je nedugo potom na razmjenu s JNA, koja se obvezala vratiti dvojicu naših branitelja zarobljenih u Mirkovcima umjesto dogovorene trojice poslao dvojicu srbijanskih rezervista, govori prisjećajući se tih događaja Zovak.

Policajcima koji su ga inače jučer posjetili na njegovu radnom mjestu kako bi s njim obavili informativni razgovor uz prijavu je priložio izjave zapovjednika akcije u Mirkovcima, dopis kojim je 2. kolovoza 19991. godine izvijestio predsjednika Franju Tuđmana o odgovornosti Vladimira Šeksa za pretrpljene gubitke, ali i dokumente koji dokazuju da je JNA bila unaprijed obaviještena o toj akciji.

– Šeks je akciju pripremio i vodio te na temelju dužnosti koju je obnašao najveći je krivac za pogibiju pripadnika ZNG-a – tvrdi Ivan Zovak.

U PU osječko-baranjskoj potvrđuju samo da je sa Zovakom obavljen informativni razgovor na temelju teksta objavljenog u jednom našem mediju i napominju da slijedi daljnja uobičajena obrada predmeta.

Komentara 88

FU
fusgenger
17:44 30.04.2015.

Ta "akcija" kao i mnoge druge služile su za "hranjenje rata" sa hrvatske strane.Naime, taj udbaški rat nije mogao goriti bez "drva" zločina, koji su obe strane (srpska i hrvatska) svaka sa svoje strane činile sa namjerom da se rat proširi i da se što više srba i hrvata u njega upregne.Tko je mogao dojaviti i tko je poslao ljude u smrt, pa naravno udbaši jer samo smrt onih jadnika garantirala je život, novac i politički i društveni ugled udbašima Sovi, Glavašu, Vekiću,Kramariću...

KU
kumajela
19:52 24.02.2011.

Najveća hrvatska rak-rana je preCCCCednik.

Avatar lkis05@htnet-dsl
lkis05@htnet-dsl
17:38 24.02.2011.

Budim razumni ,Hrvatsku odavn vido Šeks nažalost on oblači i vedri ovisi o količini pića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije