Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin na jarunu

Ivan Mamić, ubijen na Jarunu, na tijelu je imao devet rana

Tihomir i Jozo Mamić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
05.03.2011.
u 08:26

Ogorčeni Mamići tvrde: Suučesnik ubojstva je brat Siniše Šoštarića. On ga je vozio u terencu, gledao je ubojstvo. Pa i Ivan je na mobitel rekao u množini “Pucali su u mene”

Suučesnik Ivanova ubojstva - brat ubojice Siniše Šoštarića i dalje je na slobodi. Policija zna da je cijelo vrijeme bio sa Sinišom, ali ga nisu priveli nego taj i dalje vodi svoju radionicu kao da se ništa nije dogodilo!

Ove su optužbe iznijeli Jandre, Tihomir i Jozo Mamić, redom otac i stričevi ubijenog Ivana Mamića (19) u prošli petak za Jarunu tvrdeći da je policija dobro upoznata sa svime što govore, ali očito postoji razlog zašto štite ubojičinog brata.

Oni žele da se pravda zadovolji, da se nitko ne izvuče, a da se istina sazna. A ona, tvrde, glasi ovako: – Ivan i njegov prijatelj čekali su autobus na Remizi, a pored njih su se našli braća Šoštarić sa rotvajlerom i nešto se prepirali. Ivanom prijatelj prvi je ušao u autobus, a kad je za njim krenuo Ivan, Siniša Šoštarić ga je povukao za jaknu, izvadio iz busa, a za njim je sišao i prijatelj. Vjerojatno nakon manje obračuna, Ivan je s prijateljem počeo bježati – priča Ivanov otac, Jadro Mamić. Dečki su se, nastavlja, razdvojili kod tržnice Jarun, ali su nastavili komunicirati mobitelom “jer je bila frka”.

– Ivan je prijatelju doslovno rekao: “Eto vidim neki terenac, sigurno je policija u civilu unutra, reći ću im da me prate”. Netom poslije prijatelj je s druge strane slušalice čuo pucnjeve, a veza se prekinula – nastavlja otac, tvrdeći da snimak razgovara ima policija.

Ivan se u tom trenutku nalazio kod boksačkog kluba, kod Horvačanske ulice, a teško ranjen dovukao se do crkve, nazvao Hitnu pa zavapio: “Pucali su na mene!

– Nije govorio u množini bez veze nego zato jer je Sinišu u đipu Nissan vozio njegov brat! Nakon što su napravili jedan krug po kvartu tražeći Ivana i njegovog prijatelja, rekao mu je: Buraz, idemo, odustani”, na što mu je Siniša odgovorio: Daj, ajmo još jedan krug” – pričaju otac i stričevi svoja saznanja. Kad je Siniša izišao iz terenca, tvrde, Ivanu je sasuo metke s pola do najviše metar udaljenosti. Idući dan ubojičin brat, tvrde, Siniši je rekao: “Čuj stari, umro nam je onaj tvoj”.

– Ne znam koliko je hitaca ispaljeno, ali znam da je na njegovom tijelu bilo 9 rupa. Znam to jer smo ga oblačili na patologiji i jer smo skidali 9 naljepnica koje su patolozi stavili preko tih rana i nisu se udostojili skinuti ih. Sve su na prednjem dijelu tijela: trbuhu, na grudima i ramenima – tvrde stričevi Tihomir i Jozo. Inače, na sporovodu Ivana Mamića na Mirogoju se okupilo čak preko 4 tisuće ljudi.

Probleme s kojima se nosio policajac prije zločina pokušao je analizirati Vladimir Gruden:

- Činjenica da ima teško bolesno dijete je nešto što može slomiti svakog čovjeka. Netko kome su se kumulirali problemi, a koje je dugo potiskivao može ubiti, a da taj čovjek inače nije psihopat. Iako je afekt reakcija čovjeka koja traje nekoliko minuta može potrajati i satima ako je afekt kod osobe potaknuo duboko potisnute emocije.

Komentara 184

FL
Flajšmašina
10:17 05.03.2011.

@kresh Ti vjerojatno nisi primitivni kreten, ali nije mi jasno zašto admin briše sve tvoje postove....... A s obzirom da vidim da znaš da je to \"hladnokrvno isplanirano ubojstvo\" trebao bi se javiti sa svojim informacijama policiji...

KH
Khala
10:39 05.03.2011.

Ako je brat bio s njim, tim još gore..Umjesto da ga je odgovarao od toga, on ga je poticao! Onda je i on jednako kriv! Ma ljudi dragi, mogu neki tražiti isprike za ubojicu. ali: NE POSTOJI OPRAVDANJE ZA OVAKO BRUTALNO UVOJSTVO, i točka!!!

Avatar wjekon
wjekon
10:20 05.03.2011.

frx je murjak, jel tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije