Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAO URBANI MIT

Strah i trepet nadzornih kamera u Italiji: Fleximen ih nemilosrdno ruši, policija nije oduševljena

Kamera za nadzor brzine
Ivo Cagalj/PIXSELL
29.01.2024.
u 12:00

Vlasti u najmanju ruku nisu odušeljene, jer je Italija jedna od država koje su pri samom vrhu po broju stradalih na cestama. Osim toga Italija je zemlja s najvećim brojem kamera za kontrolu brzine u Europi.

U nesvakidašnji pohod kutnom brusilicom, poznatijom kao flekserica, krenuo je anonimni 'osvetnik' u Italiji. On tim alatom ruši stupove s prometnim kamerama, a ovih je dana u susjednoj Italiji postao nekom vrstom narodnog heroja. Mediji su ga nazvali Fleximan, a iza njega je najmanje 15 'napada' na sjeveroistoku zemlje. Njegovi motivi nisu poznati, ali pretpostavlja se da ga je na sve nagnala neka prometna kazna. 

Vlasti u najmanju ruku nisu odušeljene, jer je Italija jedna od država koje su pri samom vrhu po broju stradalih na cestama. Osim toga Italija je zemlja s najvećim brojem kamera za kontrolu brzine u Europi. Procjenjuje se da ih je najmanje osam tisuća. Ipak isključeni radari za kontrolu prometa za sada se neće vraćati. 

Fleximan polako postaje urbani mit, pa su se siljem zemlje pojavili njegovi plakati, a ilustracije su sve prisutnije na društvenim mrežama i u stripovima. No njegova je slava i djelatnost naravno privukla i pažnju policije, pa su slučaj Fleximana preuzeli karabinjeri, koji se obično bave najznačajnijim zločincima, poput terorista i mafijaša. U regiji Verbano, priveden je 50-godišnji građevinski radnik bez žene i djece koji bi mogao biti povezan s ovim slučajem, izvještava Corriere Della Sera, a prenosi Revija HAK.

VEZANI ČLANCI 

Komentara 9

EJ
ejStef
13:03 29.01.2024.

Davno je društvo potpalo pod diktaturu birokracije, gdje se onda većina novca odvaja za njih, a ne za održavanje... Evo, dobar primjer kod nas - nemamo love za popraviti autocestu, jer plaćamo najviše djelatnika po km autoceste u Europi, pa onda stavimo ograničenja brzine. Ili još bolje Zagreb - rupa na cesti, stavimo znak u rupu, nek stoji (po više godina), bitno da ima za ovog u kancelariji... Sve više birokracije, sve manje struke i rada. Nije čudo što radni ljudi polude...

ČI
Čife
14:58 29.01.2024.

Ceste se nisu pomakle iz 20 stoljeća dok su automobili dobro zagazaili u 21 stoljeće

ED
edgar2
12:54 29.01.2024.

Danas je svatko na nešto ili nekoga ljut (bijesan)...to čak uklanja granice...ta slatka želja za ludilom čak i privlači neke građane...Onaj tko je ljut ima veća prava i ne mora biti razuman!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije