Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pritisak svijeta

Italija pristala na monitoring MMF-a tijekom reformi tržišta rada

berlusconi u parlamentu
04.11.2011.
u 12:54

– Moramo biti sigurni da će Italija ispuniti tražene uvjete i zato smo odlučili u cijeli proces uključiti MMF – tvrde čelnici EU.

Pod snažnim pritiskom tržišta i europskih kolega Italija je pristala na monitoring Međunarodnog monetarnog fonda i Europske unije tijekom procesa reformiranja mirovinskog sustava, tržišta rada i privatizacije.

Premijer Silvio Berlusconi kasno sinoć pristao je sastati se s europskim čelnicima i američkim predsjednikom kako bi pronašli najbolje rješenje talijanskih problema. Odluka Italije da pristane na monitoring, javlja Reuters, dogodila se nakon što je Grčka odustala od referenduma koji ju je mogao stajati članstva u EU te pristala zatražiti opću suglasnost za podržavanje novog plana spašavanja "teškog" 130 milijardi eura.

– Moramo biti sigurni da će Italija ispuniti tražene uvjete i zato smo odlučili u cijeli proces uključiti MMF koji će motriti Italiju koja je obećala kako može ispuniti traženo – tvrdi dužnosnik EU-a i dodaje da Italiji ne smeta nadzor. Europska komisija i MMF zasebno će izvještavati EU o napretku talijanskih reformi.

Predstavnici Francuske, Italije, Španjolske, Europske središnje banke, MMF-a i EU na sastanku s Barackom Obamom raspravljali su i o načinu zaštite zaliha MMF-a od utjecaja krize eurozone kako se svjetska ekonomija ne bi ponovno morala suočavati s recesijom.

Kako tvrde izvori, nije dogovoren iznos potpore MMF-u, ali velike zemlje kao što je Kina mogle bi uplatiti i do 350 milijardi dolara. Kao rješenje tog problema za sada postoje tri mogućnosti među kojima i ona o udruživanju prava na pozajmicu sredstava zemalja eurozone od MMF-a kako bi se izgradio fond za borbu protiv krize u zemljama kao što su Španjolska i Italija.

Ključne riječi

Komentara 33

OB
-obrisani-
13:18 04.11.2011.

gde ste grci....idemo....nacisti vladaju, nacisti nadziru, nacisti naredjuju.....prvo su davali heroin dzabe dok ih nisu navukli, e sad je vreme da se proda sve iz kuce pa i kuca da se fix kupi....mudro, mudro....

DU
Deleted user
13:39 04.11.2011.

Italija je u problemima jer ima politicare slicne nasima.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:07 04.11.2011.

Pih : Italija je zaostala zemlja u razvoju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije