Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA PRESUDA EPPO-a u BELGIJI

IT konzultant htio da mu za isti posao plate i EK i EEAS. Dobio 6 mjeseci zatvora i 8000 eura kazne

Sudski ?eki?
Dusko Jaramaz/PIXSELL
10.10.2023.
u 08:36

Nakon što je istraga pokrenuta i optužnica podignuta, spomenuti konzultant sada je nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 8000 eura, a  dobio je i suspenziju, u trajanju od tri godine

Prva presuda koja je u Belgiji donesena prema optužnici Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) tiče se konzultanta koji je radio za EU institucije te je bio optužen za pokušaj prevare. Riječ je o konzultantu koji je u siječnju 2021. i prosincu 2022. radio kao IT inženjer za EU institucije te je duplicirao radne sate za iste radne dane.

Tako je, tvrdi EPPO, pokušao postići da mu isti posao koji je napravi u isti dan bude duplo plaćen, odnosno da mu to plate i Europska komisija i Europska služba za vanjsko djelovanje (EEAS). Istraga protiv spomenutog konzultanta je pokrenuta po prijavi OLAF-a, nakon čega su je istraživali belgijska policija i EPPO.

Uglavnom, nakon što je istraga pokrenuta i optužnica podignuta, spomenuti konzultant sada je nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 8000 eura, a  dobio je i suspenziju, u trajanju od tri godine.  

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Plenković o Anušiću: Nisam ga vidio na sastancima stranke, mogao je tad reći svoj stav o Barbariću

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije