Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakistan

Istražuje se kako je Bin Laden mogao tako dugo biti u Pakistanu

osama (1)
AFP
09.05.2011.
u 19:31

Premijer Jusuf Riza Gilani kazao je da će istraga ići do kraja, ali je usput optužio SAD da je narušio pakistanski suverenitet

Pakistanski premijer Jusuf Riza Gilani u pakistanskom je parlamentu kazao kako će biti pokrenuta istraga o tome kao je Osama bin Laden mogao neprimijećen živjeti u Abbottabadu, gradu u kojem je smješten garnizon pakistanske vojske. Premijer je naglasio kako će istraga ići do kraja, a pokušat će odgovoriti na pitanja kako je i kada Bin Laden tamo došao i naselio se i kako mu je uspjelo tako dugo boraviti na jednom mjestu a da o tome nitko iz vlasti pojma nije imao.

Zasad se nagađa da bi ključ za ovu zagonetku mogli biti neki pripadnici pakistanske obavještajne službe ISI, koja je poznato po tome da već dugo vremena ima bliske  kontakte  s militantnim skupinama. Premijer Gilani je također kazao da je američki napad na Bin Ladena bio napad na pakistanski suverenitet, a uz to je naglasio da su upravo američke obavještajne službe bile jedan od ključnih sudionika u procesu stvaranja Al-Qa'ide za vrijeme sovjetske okupacije Afganistana.

Ključne riječi

Komentara 11

RI
Riznica
20:33 09.05.2011.

Bin se pojavio misteriozno i nestao misteriozno ali da Pakistan nije znao za americke helikopre i komandose na njihovom teritoriju nije moguce... Sve je ovo jedna obicna propaganda...

OB
-obrisani-
21:11 09.05.2011.

Mislim da Pakistanu zapravo nije bitno kako je jedan terorista mogao nesmetano živjeti s njima (a sumnjam da nisu znali) no, bitno je da lije ubijen ili ne po PS-u! Svašta!

MN
MA NEMOJ!
20:45 09.05.2011.

ADMINE zašto sam obrisan? zbog COVER STORy-a? kao ono, političari samo istinu govore, a mi svi kao mutavci tome vjerujemo? Ajde onda ti ponekad podcrtaj sa 100% sigurnosti istiniti članak !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije