Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA USKOK-a Carevo RUHO

Istražni zatvor za Đureka i još četvero osumnjičenih!

marijan đurek
Jurica Galoić / Pixsell
Autori: sk, ab
12.12.2009.
u 18:20

Kako je jučer priopćila policija Đurek se sumnjiči da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta zadužio Zlatar kreditima bez suglasnosti Gradskog vijeća i Vlade RH

Sutkinja istrage Jadranka Mandušić odredila je jednomjesčni istražni zatvor za petero uhićenih u akciji USKOK-a Carevo ruho, s bivšim gradonačelnikom Zlatara Marijanom Đurekom na čelu, zbog sumnje da su zlouporabama položaja i krivotvorenjem dokumentacije oštetili proračun Zlatara za više od 20 milijuna kuna.

Uz Đureka u istražnom zatvoru ostaju ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Vlado Kavać, generalni direktor Konstruktora Zoran Zeba, te Mato Crnac, vlasnik zagrebačkog građevinskog obrta M&C, i direktorica Milengrada Marica Duktaj. Odvjetnici osumnjičenih najavili su žalbe na odluku o istražnom zatvoru.

Kako je jučer priopćila policija Đurek se sumnjiči da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta zadužio Zlatar kreditima bez suglasnosti Gradskog vijeća i Vlade RH, iako je znao da Zlatar nema prihode kojima bi mogao otplaćivati preuzete kreditne obveze.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
20:03 12.12.2009.

Istražni zatvor za Đureka i još četvero osumnjičenih! Kada vidi to netko iz \"Bosne kaže\" sramota male ribe sa sela deru Hrvatine kao mutave za male propuste i to tamo zovu zakon i pravda... Pozdrav od Glavatih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije