Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednakost među ljudima
Povratak na članak

Istraživanje pokazalo: Vjernici su suosjećajniji od ateista

Svaka vjerska knjiga mnogo će spominjati načine na koji se vjernici trebaju brinuti za one koji nemaju resursa, ali koliko se toga pridržavaju?

Komentari 4

KO
kowski
13:44 21.04.2017.

Evo ovako. Nekada sam bio vjernik, više nisam. Bar ne vjerujem u ono što bi drugi željeli da vjerujem. Kao nevjernik nemam suosječaja prema drugima osim prema onima koji ne mogu sami sebi pomoći. A to su djeca, bolesni i osobe sa poteškočama u razvoju. A za one koji su gladni i žedni a imaju novi i phone ili idu na nekakva putovanja samo da bi im guzica vidla puta ili uzeli kredit za kuću ili neki dobar auto ili one koji su u onom sistemu dobili stan 100 kvadrata pa sad ne mogu sklepat za režije a taj stan ne žele prodati pa kupiti manji a kopaju po smeću zaboli me. A sad o vjernicima malo. Ja njima pomažem kada treba a oni umjesto da pomognu meni kada meni treba onda oni pomažu tamo u nekakvim akcijama samo da ih kolege vide kako su oni nešta dali a niti sami nemaju za kruh. A dobri su samo kada sam ja na dnu da se mogu smijati iza leđa, a kada meni krene onda opet nisam dobar onda sam ukrao, pa sam škrt pa niti ne žele ni pričati. I ti vjernici sve čine da POKAŽU kako su bolji od onog drugog. I misle još uz to da su najbolji. Odu kod svečenika ispovjedat se i onda pričaju kako su bez grijeha. Haha. Ajte dođite se ispričati onome koga ste uvrijedili i kome ste zlo nanijeli. Nemate hrabrosti. Evo to su vjernici.

VL
Avatar lola lola
lola lola
03:58 22.04.2017.

"Istraživači misle kako religiozni ljudi imaju više vjere u pravedan svijet i vjeruju u božanstvo koje vodi svijet prema boljem....." kao u recimo 1000 godina srednjevjekovnog mraka.

VL
MY
mycropht
12:06 21.04.2017.

Ne radi se o dvije posade, nego o dva brodolomca. Autoru članka preporučujem da pročita izvorni članak još jednom - pažljivije, ili da nauči engleski. Ako ćemo o samoj studiji, sudionici su bili studenti turskog sveučilišta tako da, uz ostale uvjete, zaključci nisu primjenjivi praktički na ništa osim na turske studente.

VL
SO
sofisticated
23:35 21.04.2017.

Jesu li znanstvenici došli do ovog otkrića?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.