Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji list doznaje!
Povratak na članak

Istraga o slučaju Gavrilović vodi u politiku!

Da je živ, i Jozo Martinović bio bi pod istragom za ratno profiterstvo

Komentari 15

LJ
ljutko
21:25 29.11.2014.

izbori su blizu, sada će državno odvjetništvo raditi 24 sata, a od tog rada mi se čini ništa.

VL
EU
eurobanana
21:28 29.11.2014.

Hey bre ..kaj samo o tome pisete bolan...a kaj je sa Todoricem ..Tedesijem ...Royce Rojsom...pa skoro da ne nabrojim 300 000 Rvatine ....a Kerum medju kreme de la creme u svercu ....aje nasi novopeceni Firmasi .....da se ne izjasnim

VL
J3
j38k32
23:17 29.11.2014.

cudi me uvijek i nanovo - da jos ti lopovi koji su krali novac za obranu drzave, imaju jos nekih koji ih stite. Tko ste vi, niste li vi Ti koji ste jamili nesto sto niste smjeli pa se sada bojite ruke pravde. Svaki koji je u tim vrijemenima jamijo - je naj veci lopov, lopova. A vi sada dalje o vasim teimingu - sram vas bilo.

VL
ST
stric5
22:15 29.11.2014.

...92-e je pravednik krenuo sa ZAMP -om.....danas prosipa floskule o ......metku i imetku

VL
MI
miso
08:56 30.11.2014.

'Ajde da i od Nove pravednosti bude neke koristi. ... Pretvorbu i privatizaciju treba vratiti na početak 1990, podijeliti narodu vaučere i tek tada bi se donekle moglo ublažiti najveće zlo načinjeno Hrvatima od stoljeća 7.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
02:28 30.11.2014.

Tko to kaže, tko to laže da naš Mesija Vrhovnik nije bio babica i potom kum prvom privatizacijskom čedu u neovisnoj Hrvatskoj. Ako je i bilo nekakvih muševeda sa parama, ove nisu provedene za korist nekakvog remetilca, već mučenika Djure, jednog od dvije stotine hrvatskih velemoža, po milosti našeg suverena Vrhovnika. Dragi Bože, kako su smiješni naši Petrinjci koji se bune protiv Vrhovnikove i time Božije volje, na jednoj strani, a dobili su svoju neovisnu državu sa svim državnim atributima i ćerancijama na drugoj strani, te se riješili za vijeke vijekov remetilaca, na trećoj strani, zar ne?

VL
Avatar rogati_konj
rogati_konj
22:03 29.11.2014.

Pljačkati, krasti u ratno doba, kada je domovina ugrožena je težak zločin ako ne i najteži, zbog toga se hdz i tuđman nisu usudili pohapsiti svoje lopove da ih narod ne nazove lopovima i ratnim profiterima, to se pokazalo pogrešnim i 15 godina kasnije smo vidjeli pravo lice hdz-a- zločinačko udruživanje radi pljačke a na čelu organizacije je bio šef hdz-a i tadašnji premjer, zašto bi sada tajming bio važniji od tih nečasnih radnji koje bi trebalo svakodnevno spominjati dok se ne iskorijene

VL
Avatar Al Simmons
Al Simmons
12:13 30.11.2014.

Odgovorimo si samo iskreno na jedno pitanje, a to je:"Tko je mogao i imao priliku krasti i krao devedesetih?" Nakon toga zapitajmo se koji su motivi onih koji su spremni cinjenicu same krade zamagljivati nekakvim vremenskim tempiranjem? U ozujku 1991. Tudmanov je zastupnik Hrvoje Sarinic u austrijskoj banci Bank für Kärnten und Steiermark u Villachu otvorio racun na koji su domoljubi i hrvatski iseljenici iz cijeloga svijeta slali novac za pomoc u obrani domovine. Donatori nisu nikad saznali kako je Hrvatska potrošila novac, a dobrih deset godina kasnije austrijsko je drzavno tuziteljstvo u Klagenfurtu utvrdilo da je vise od sto milijuna eura iseljenickog novca za pomoc Hrvatskoj zavrsilo u poreznim oazama u Lichtensteinu, Monaku i na privatnim racunima. O kavom se tu onda timingu govori?? Austrijanci su jos 2003. poslali Sanaderu kompletan spis, a sto se je dogodilo sa njim? Misteriozno je nestao. Halo ljudi probuditen se malo! Hrpe hard core gotovine je nestalo na privatne racune spodoba koje danas "drmaju" Hrvatskom, a za te iste spodobe ce raditi vasa djeca za mozda 3000kn mjesecno i sanjati o odlasku u inozemstvo trbuhom za kruhom! Trag vodi u politiku? Gdje bi trebao voditi i kome je jos danas stalo zaustavljati taj trag koji vodi u politiku??

VL
Avatar Al Simmons
Al Simmons
12:28 30.11.2014.

Idemo minusici ne lupajte samo negativne pokazite ipak malo vecu inteligenciju od one koja je potrebna da se pritisne palac prema dolje i demantirajte me. Nemojte mi samo iz neke vase bukse lupati minusice i misliti kako ste napravili dobro djelo za nekoga ili nesto. Sarinic bio je jedan od tri ovlastena potpisnika koji su mogli raspolagati iseljenickim donacijama u austrijskoj banci: druga su dvojica, Gojko Susak i Jozo Martinovic mrtvi. Hrvoje Sarinic bio je jedan od samo trojice ovlastenih potpisnika koji su mogli raspolagati iseljenickim donacijama u austrijskoj banci. Racuni su imali zbirni naziv: Fond za obranu i obnovu Hrvatske. Likvidiran je 1998., kad je po Sarinovicevu pismenom nalogu posljednjih 2,8 milijuna DEM prebaceno na zagrebacki konto HDZ-ove Zaklade hrvatskog drzavnog zavjeta. Taj je ostatak orocen u Privrednoj banci, dok su kamate potrosene odlukom Ivica Pasalica, tadasnjeg ravnatelja Zaklade. Ja da sam na Sarinicevom mjestu ja bi se jako zabrinuo ne samo za buducnost nego i za svoj zivot jer je jedini i zivi svjedok/opunomocenik raspolaganja racuna.

VL
Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
14:24 30.11.2014.

nije mi jasno zašto se tome treba čuditi kao što naslov sugerira, zar netko vjeruje da je privatizacija rađena mimo politike, i da dan danas politika nema ništa sa državnim poduzećima. Radi se samo o tome da se jedan zločin pokušava opravdati drugim.

VL
Avatar rogati_konj
rogati_konj
21:51 29.11.2014.

sada će opet tajming biti važniji od lopova i ratnih profitera, ovo je tipični primjer kako se muljalo i kralo kada su se jedni borili i trebali oružje a drugi krali novac skupljen za to oružje, sve to je blagoslovio hdz sa tuđmanom na čelu i nitko nije odgovarao nego se sve zataškalo i krenulo u nove pljačke

VL
GA
galico
08:36 30.11.2014.

Zar je Marijan Hanžeković bio i ministar financija?????

VL
Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
09:44 01.12.2014.

Kako su se sad našli mnogi jako pametni, a zaboravljaju da je Gavrilović prodan u vrijeme četničke okupacije te tvornice, u vrijeme kad nitko "normalan" nije mogao predvidjeti kad će kupac stvarno postati vlasnik, a ne samo fiktivno, i nana kraju da li će od tvornice išta ostati nakon četničke devastacije. Tko se sad našao nazivati prodaju Gavrilovića ratnim profiterstvom? Uglavnom oni koji su u vrijeme srpske okupacije i agresije na RH uglavnom šutjeli ili čak u njoj sudjelovali.....Jer oni su svi abolirani !

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:48 30.11.2014.

Interesantno je kako naši veledomoljubni komentatori (kandidati ili obivatelji ustanova zatvorenog tipa) iako poremećena uma, umješno izbjegavaju kao vrag križ tekstove koji se odnose na vrhunska gospodarska postignuća u našeg osloboditelja Vrhovnika i njegovih pobočnika, dok se lijepe kao muhe na rijetke fekalije, na one sa temama gdje crvenim miševima i ostalim jugokomunističkim i četničkim avetinjama. Iz ovoga proizlazi zaključak kako ovi imaju povremeno lucida intervalla, zar ne?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.