Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autohtoni HSP

Pravaši zapalili jugoslavensku zastavu ispred redakcije Novosti

prosvjed, zapalili jugoslavensku zastavu (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
30.10.2010.
u 13:50

Prije ritualnog paljenja zastave okupljeni su položili prisegu.

Ogorčeni što tjednik Novosti nije zabranjen i što se i dalje financira iz državnog proračuna, pedesetak prosvjednika okupilo se u podne ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća (SNV), odnosno redakcije tjednika "Novosti" u Gajevoj 7.

- Prosvjedujemo zbog vrijeđanja Domovinskog rata jer ovi gore stvaraju projekt obnove velike Srbije, obnove Jugoslavije. Od Vlade tražimo da prestane s 12 milijuna kuna financirati Novosti i da zabrani taj srpski tjednik - rekao je Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava. Zajedno s pripadnicima Hrvatskog nacionalnog fronta Keleminec je ispred ulaza u zgradu SNV-a zapalio jugoslavensku zastavu. "To je poruka i Tadiću i Josipoviću, i Pupovcu i svim izdajnicima na čelu sa Stjepanom Mesićem da Jugoslavije više nikada neće biti", poručili su prosvjednici.

Prije ritualnog paljenja zastave okupljeni su položili prisegu: "Zaklinjem se Bogom svemogućim i svime svetim da ću zapaliti svaki primjerak srpskog tjednika i braniti narod od njihovih laži".

Podsjetimo, prošlog tjedna Keleminec i njegove pristaše zapalili su primjerak tjednika Novosti. Poručuju da neće odustati sve dok se tjednik ne zabrani.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije