Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mafijaški rat

Ispovijest ribočuvara iz Rakitja: Kako sam spasio srpskog ubojicu

ubojice
Foto: Interpol/Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
10.06.2010.
u 09:25

Sav u krvi, rekao mi je da se zove Sreten Kalinić i da je u njega pucao Miloš Simović. Nisam znao koga spašavam!

"Mladić koji je pogođen s dva metka u leđa i grudi rekao mi je da mu je pravo ime Sretko Kalinić i da je u njega pucao Miloš Simović. Posljednje što je izgovorio dok sam ga nosio u vozilo hitne pomoći bilo je: ''Balkanski ratnik, balkanski ratnik!'' Nisam u tom trenutku ni slutio da spašavam život okorjelom ubojici!" To je za srbijanski Press ekskluzivno izjavio ribočuvar s jezera Rakitje koji je pronašao teško ranjena odbjeglog člana zemunskoga klana. Taj 45-godišnjak, koji je zbog interesa istrage inzistirao na anonimnosti, odveo je novinare Pressa na mjesto na kojem je ranjen Kalinić.

>>Članovi srpskih klanova koji su se krili u Hrvatskoj

Tri pucnja

– U utorak prijepodne obilazio sam, kao i svakog dana, jezero. Oko 10.30 sati čuo sam pucanj. Nekoliko trenutaka kasnije čuo sam još dva pucnja, jedan za drugim. Odmah sam krenuo na drugi dio jezera s kojeg se inače vadi šljunak i gdje se na divljoj plaži okupljaju nudisti. Ispred jednog šumarka spazio sam mladića koji je stajao pokraj ranjena mladog čovjeka. Tuda je slučajno šetao i naišao na ranjenika – priča nam sugovornik i dodaje:

– Mladić koji je ležao na zemlji imao je malo dužu kosu, mislim da je bila vezana u repić. Imao je bradicu staru nekoliko dana. Nosio je crnu majicu kratkih rukava, crne bermude s džepovima sa strane i tenisice. Držao se za grudi. Nije jako krvario, ali je teško govorio. U džepu sam mu našao hrvatsku putovnicu. Kad sam je otvorio, samo je rekao: "Nisam taj, pravo mi je ime Sretko Kalinić. To je lažni pasoš. Molim vas, pomozite mi."

>>Sretko ne može biti izručen Srbiji jer ima hrvatsko državljanstvo

Pola sata kasnije stigla je ekipa hitne pomoći, kaže naš sugovornik.

Držao se za grudi

– Mladić je jedva govorio. Stalno se držao za grudi. Kada je hitna pomoć napokon prišla na otprilike 100 metara, uzeo sam ranjenika u naručje i nekako sam ga donio do njihova vozila. Nisam imao problema, bio je iznimno mršav – rekao je naš sugovornik i dodao da je kasnije doznao da je riječ o odbjeglom članu zemunskog klana.

– Zaista mi ni na kraj pameti nije bilo da je riječ o surovom ubojici. Mislim da je pucano iz malokalibarskog oružja. Ranjeni nije jako krvario, rana nije bila velika. Vjerujem da je upucan na obližnjoj ledini, pa je počeo bježati i pao u šumarku. Čuo sam da je na toj ledini policija našla njegovu torbicu – rekao je naš sugovornik.

Komentara 7

AV
avijaticar
09:11 11.06.2010.

jasno je da se iz hrvatske 94 povezao jos sa zemuncima,jasno ko dan a ne iz srbije

Avatar beg
beg
09:38 10.06.2010.

e neces ni ti moci bogu dati dusu vidis da si neki baksuz spasio si nekoga ko bi tebe ili tvoje najblize ubio za dim duhana

BA
Barts
11:04 10.06.2010.

U svakom slucaju dobro je sto ga je spasio ,zbog dragocenih dokaza na sudu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije