Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
val nasilja

Islamisti u zadnjem napadu ubili 17 nigerijskih kršćana

Nigerija
Reuters/ PIXSELL
07.01.2012.
u 12:17

Organizirali su brojne napade, a na Božić su napali crkvu nedaleko glavnog grada te ubili desetke ljudi

Nigerija je na udaru novog vala nasilja na čijoj meti su se našle kršćanske zajednice.

Najmanje 17 ljudi ubijeno je u gradu Mubi kada su naoružane osobe zapucale na gradsku vijećnicu u kojoj su se okupili pripadnici Igbo kršćana, a prema neslužbenim izvješćima nekoliko napada dogodilo se i u gradu Yola.

Islamistička skupina Boko Haram preuzela je odgovornost za napade u Mubiju, javlja BBC, te za prekjučerašnji napad u Gombeu u kojemu je ubijeno šest osoba.

Skupina je organizirala brojne napade, a na Božić su napali crkvu nedaleko glavnog grada Abuje te ubili desetke ljudi.

Članovi Boko Harama pozvali su manjinske skupine, odnosno kršćane i animiste da napuste sjever zemlje.

 

Ključne riječi

Komentara 24

PA
patria
13:07 07.01.2012.

Jedino održivo rješenje za Nigeriju je podjela zemlje na sjeverni muslimanski i južni kršćanski dio. Niti jedna vjerska manjina, bilo koja, nema dugoročnu perspektivu opstanka među muslimanskom većinom, dok njih, muslimane, sa druge strane većina ostalih tolerira kada su oni manjina.

RI
Riznica
16:04 07.01.2012.

Prije par mjeseci ubijani su muslimani kao pacovi na ulicama Nigerije od podkupljene i korumpirane vlade ... Tada se nije puno govorilo bas kao i danas ni jedan clanak o Keniskim avionima koji bombarduju Somaliju i ubijaju civile.... Medzutim kad kad u Keniji odjekne koja bomba, grmicete i sjevati na muslimane, ovakvi su onaki..... Hajde vi fino prestanite njih dirati, pustite da i njihova djeca i zene zive slobodno i bice svima lakse ...

OB
-obrisani-
13:01 07.01.2012.

fuck...nekada davno je postojalo pravilo da neprijateljstva prestaju za bozic i uskrs i ramazan i bajram.......kuda ide ovaj svet kad mu nista vise nije sveto....ne slavimo ni decu, ni majke, ni boga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije