Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETNJA

Islamisti planiraju napad na zgradu Reichstaga u Berlinu

Reichstag
reuters
20.11.2010.
u 14:28

Teroristi planiraju otmicu i pokolj što većeg broja zastupnika Bundestaga, a uzor im je opsada hotela u Mumbaiju prije dvije godine.

Prema saznanjima kojima raspolaže njemački tjednik "Der Spiegel" jedna od glavnih meta najavljenih napada islamističkih terorista na Njemačku koji su planirani za kraj ovog mjeseca trebala bi biti zgrada Reichstaga u Berlinu.

U zgradi u kojoj se nalazi donji dom parlamenta, Bundestag, teroristi planiraju otmicu i pokolj što većeg broja zastupnika. Prema istim informacijama, dvojica od šestorice potencijalnih napadača već se nalaze skriveni u Berlinu dok su preostala četvorica na putu prema Njemačkoj.

Ove informacije, kako nadalje prenosi "Der Spiegel", potječu od jednog islamista koji se u posljednjih nekoliko dana telefonski obratio Njemačkom uredu za borbu protiv kriminala (BKA). Navodno se radi o osobi koja želi izići iz radikalnih krugova i pružanjem informacija poduprijeti svoj izlazak. Prema istim izvorima, dvojica potencijalnih atentatora već se šest do osam tjedana nalaze u Njemačkoj. Ostala četvorica, jedan Nijemac, jedan Turčin, jedna osoba porijeklom iz sjeverne Afrike te jedan član skupine nepoznatog porijekla, se nalaze na putu prema Europi.

U napadu, koji bi trebao ličiti na onaj koji se prije dvije godine odigrao u Mumbajiu, napadači bi ušli u zgradu Reichstaga i tamo načinili pokolj. Upravo je na temelju ovih informacija njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière sredinom tjedna objavio dramatično upozorenje javnosti.

Druga informacija koja je njemačku vladu nagnala da se obrati javnosti stigla je iz SAD-a. Djelatnici FBI-ja upozorili su BKA na jednu grupu šijitskih ekstremista porijeklom iz Indije koja se naziva "Saif", odnosno "Mač", a koja zajedno s Al-Qaidom priprema napade u Njemačkoj. Napadači se već navodno, s vizama za šengenski prostor, nalaze u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Logističku podršku ovoj grupi navodno pruža Davud Ibrahim koji je također pružao podršku atentatorima u Mumbaiju.

Komentara 96

OB
-obrisani-
10:17 21.11.2010.

. . ...............Riznica ............cista petica za komentar ispod......sa postovanjem...skidam kapu...!! . ...kamocemo....krscanin...!! . . ..

TO
torrente
15:57 20.11.2010.

koje plašenje naroda.neki dan sa naslovnica vrište natpisi o bombi u avionu za njemačku i tek nakon par dana govore da je riječ o vježbi.kao oni znaju da se uvijek neki napad sprema, a ništa se ne dogodi.

Avatar commentator
commentator
19:06 20.11.2010.

Ma prestanite s glupostima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije