Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dramatična poruka

ISIL priprema novi val napada diljem svijeta? 'Upadnite u skrovišta da osjete vaš jad i ne razmišljajte o bijegu'

ISIS
Foto: DPA/PIXSELL
05.12.2016.
u 21:18

Novi glasnogovornik Islamske države (IS) pozvao je pristaše diljem svijeta na novi val napada, posebno ističući kao mete turske diplomatske, vojne i financijske interese.

Novi glasnogovornik Islamske države (ISIL) pozvao je pristaše diljem svijeta na novi val napada, posebno ističući kao mete turske diplomatske, vojne i financijske interese.

Abi al-Hassan al-Muhajer, koji se prvi put pojavio u novoj ulozi, također je poručio islamističkim borcima da brane grad Tal Afaru gdje su suočeni s napadom iračkih snaga koje napreduju prema Mosulu, posljednjem velikom uporištu IS-a u Iraku.

Muhajer je ovogodišnje vojne gubitke IS-a opisao tek kao zastoje i istaknuo da goleme snage u Iraku i Siriji nisu uspjele poraziti džihadiste. Rekao je da bi pristaše IS-a trebali gađati "sekularnu, bezbožničku tursku vladu, sve njezine sigurnosne, vojne, gospodarske i medijske interese, u bilo kojoj zemlji svijeta".

"Uništite njihova vozila, upadnite u njihova skrovišta da osjete vaš jad i ne razmišljajte o bijegu", rekao je Muhajer u audio poruci objavljenoj na internetu. Simpatizere IS-a pozvao je da "udvostruče svoje napore i pojačaju operacije" diljem svijeta. 

>>Europol upozorava: ISIL bi Europu mogao napasti autobombama

>>Europa mora biti spremna na nove izmijenjene napade Islamske države

Komentara 4

Avatar lvan12
lvan12
21:31 05.12.2016.

Uvedite američku demokraciju u katar i saudijsku arabiju i brzo će nestati ovog islamskog terorizma po svijetu...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
05:04 06.12.2016.

tipicno...vi napadajte, ubijajte i ginite dok ja tu u sigurnosti sjedim okruzen robinjama...Ma nisu robinje, imaju nutelu....

MR
mrkvan
17:30 06.12.2016.

J... lud zbunjenog. Ako su Oni htjeli napraviti kaos, uspjeli su. Ovi će, kao, napadati turske ciljeve, a u Alepu se bore protiv Asada pod turskom zastavom? Ja se jedino bojim da će oni pobjeći k nama, u Europu, odnosno BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije