Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobuna u vladi

Irski premijer Cowen preživio glasovanje o povjerenju

cowen
Reuters
18.01.2011.
u 14:36

Zastupnici vladajuće irske stranke Fianna Fail podržali su premijera Briana Cowena

Irski premijer Brian Cowen izbori se za politički ostanak nakon što su mu sada leđa okrenuli i neki najbliži suradnici. Prošle je godine spašavao irsko gospodarstvo, a sada je uspio spasti vlastitu glavu.

Zastupnici njegove stranke Fianna Fail glasovali o njegovoj političkoj sudbini. Pobuna u stranci dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Cowenova vlada prihvatila pomoć Europske unije i MMF-a u iznosu od 85 milijardi eura. Zastupnici su izglasali povjerenje nepopularnom Cowenu, tako da neće biti raspisani parlamentarni zbori.

Irski ministar vanjskih poslova Michael Martin, koji je do ponedjeljka čvrsto podržavao premijera, izjavio je da će glasovati protiv njega. Tvrdi da njihova stranka treba novog lidera. No, drugi utjecajni članovi stranke glasovali su za . Cowen sada da ima dovoljnu potporu u stranci te da  i dalje ostaje na čelu vlade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije