Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katolička crkva

Irski kardinal priznao da je Crkva odgovorna za zlostavljanje djece

brady
AFP
17.03.2010.
u 16:32

Poglavar Katoličke crkve u Irskoj ispričao se i zbog svoje uloge u slučaju zataškavanja zlostavljanja.

Kardinal Sean Brady, poglavar Katoličke crkve u Irskoj, priznao je da Crkva nije adekvatno reagirala na optužbe za seksualno zlostavljanje. Naglasio je da se Crkva mora i dalje intenzivno baviti velikim bolom koji su pretrpjela djeca koju su zlostavljali neki svećenici.

- Crkva mora preuzeti svu odgovornost za prikrivanje zlostavljanja - kazao je kardinal Brady koji se i ispričao zbog svoje uloge u istrazi protiv jednog svećenika zlostavljača 1975. godine 

- Kada pogledam unatrag, posramljen sam jer nisam uvijek stajao iza onih vrijednosti koje propovijedam i u koje vjerujem - kazao je kardinal. Irska, koja je katolička zemlja, izuzetno je potresena vladinim izvještajem u kojem piše da su Dublinska nadbiskupija i Katolička crkva u Irskoj prikrivale slučajeve seksualnog zlostavljanja od 1975. pa sve do 2004. godine. Benedikt XVI. u petak će odaslati pastoralno pismo koje će se baviti ovim skandalom koji je potresao irsku Crkvu. Papa se nada da će to pismo potaknuti i unaprijediti postupak pokajanja, zalječenja rana i obnove Crkve u toj zemlji.    

 

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:08 17.03.2010.

Ako nije stajao iza onih vrijednosti koje propuvijeda onda bi bio moralan čin da podnese ostavku i da se povuče sa mjesta kardinala jer ga nije dostojan. A pisma pokaanja bi trebao pisati na mekom papiru jer bi to bilo bolje.

PR
prazankufer
17:00 18.03.2010.

Kada će to priznati Hrvatski ? ? ? A da Hrvati još nisu peršli u potpunosti iz paganštine u katolicizam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije