Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domjenak u westinu

Iranski veleposlanik: Postoji veliki potencijal za suradnju s Hrvatskom

iranski domjenak (1)
Foto: Hassan Haidar Diab/VLM
1/11
12.02.2013.
u 10:05

Domjenku u hotelu Westin nazočili su bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, potpredsjednik sabora Nenad Stazić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i mnogi drugi.

U povodu obilježavanja 34. obljetnice pobjede Islamske revolucije u Iranu, iranski veleposlanik u Hrvatskoj Mohsen Sharif Khodaei priredio je domjenak u hotelu Westin kojem su, uz diplomatski zbor, nazočili bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, potpredsjednik sabora Nenad Stazić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, saborski zastupnici Tonino Picula i Milorad Pupovac, sindikalac Krešimir Sever, Pavle Kalinić, trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, predstavnici islamske zajednice u Hrvatskoj te predstavnici Katoličke crkve i mnogi poznati iz političkog, kulturnog i sportskog života u Hrvatskoj.

U svečanom govoru Mohsen Sharif Khodaei podsjetio je kako je Iran prva islamska i azijska zemlja koja je priznala Hrvatsku te kako su odnosi dviju zemalja jako dobri te se nada da će se ti dobri odnosi još više produbiti jer, kako kaže, uvjeren je da postoji veliki potencijal za suradnju među dvjema zemljama na raznim poljima, posebno u znanosti i gospodarstvu.

>>Iranski veleposlanik Khodaei: Iranci su Hrvatima prijatelji

Komentara 14

Avatar Alfons_x
Alfons_x
10:25 12.02.2013.

Postoji veliki potencijal u suradnji i s drugim državama, no dok nam SAD i Brussel diktira koja država je "dobra" a koja loša taj potencijal je ravan NULI...ne treba se zavaravati našom "neovisnošću"..... Konkretan primjer...Prije nekih 10 (možda više) godina,, ne sjećam se točno, Hrvatska je trebala graditi 15 brodova za Iran, radilo se o vojnim brodovima, angažman sličan onom libijskom..... No došla je depeša od, vjerojatno nekog nižerangiranog, činovnika Brussela kako to "ne bi bio dobar posao".....Naravno Hrvatska je kao samostalna država, promptno odlučila prekinuti suradnju (kao i u slučaju Sirije) da bi te iste brodove poslije sagradila....Francuska?! Njima je to dakle bio dobar posao, dok Hrvatskoj nije jer smo u NATO-u, kao i Francuska...ali maliiiiiiiiiiiii nebitni šarafić

AN
ankicascreiber
10:40 12.02.2013.

stalno veliki potecijali, stalno ista lica, nikada nista konkretno napravljeno...

Avatar Alfons_x
Alfons_x
10:36 12.02.2013.

Naravno, Francuska brodogradilišta rade dok Hrvatska idu u stečaj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije