Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVOKACIJA

Iranski ratni brodovi htjeli nakon 30 godina proći kroz Sueski kanal

iranski ratni brodovi
afp
17.02.2011.
u 18:21

Brodovi su trebali ići u Siriju što je dodatno razljutilo Izrael, ali i zabrinulo Egipat

Nakon izuzetno oštre reakcije Izraela, Iran je otkazao prolazak svojih dvaju ratnih brodova kroz Sueski kanal. Brodovi, koji se sada nalaze u Crvenome moru u blizini saudijske luke Jedde, trebali su ući u Sredozemno more, no egipatski dužnosnici priopćili su da je Teheran bez navođenja razloga otkazao prolazak kroz kanal.

Egipatske vlasti također su priopćile da nisu zabranile prolaz iranskih ratnih brodova kroz Suez. Postoje naznake da je najavljeni prolazak iranskih brodova zadao mnogo  glavobolje prijelaznoj vojnoj vlasti u Egiptu zato što su bili svjesni da će Izrael loše reagirati.

Šef izraelske diplomacije Avigdor Lieberman u srijedu je reagirao vrlo ljutito pošto je doznao za iranske planove istaknuvši da međunarodna zajednica ovakve provokacije ne može vječno ignorirati. Brodovi su navodno trebali ići u Siriju, što za Izrael predstavlja dodatnu provokaciju.

Ključne riječi

Komentara 413

OB
-obrisani-
00:33 18.02.2011.

...in vino veritas.....

OB
-obrisani-
01:13 18.02.2011.

Strep ne može bančiti zbog katetera,,,,,

OB
-obrisani-
00:09 18.02.2011.

ILi nemoj tako o Iranu najsuvremenijoj svijetskoj vojnoj sili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije