Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iranske vlasti ograničile pristup internetu zbog prosvjeda studenata

Teheran
Reuters/Farhad Rajabali/news.gooya.com
07.12.2009.
u 08:48

Policija je upozorila da će spriječiti svako okupljanje studenata. Prosvjed, organiziran povodom nacionalnog dana studenata, podržala je i tamošnja oporba.

Uoči današnjih studentskih prosvjeda iranske vlasti ograničile su pristup internetu i upozorile novinare stranih medija da tri dana ostanu u svojim redakcijama, prenose agencije.

Policija je upozorila da će razbiti svako okupljanje studenata. Prosvjed, organiziran povodom nacionalnog dana studenata, podržala je i tamošnja oporba.

Ovo je drugi veliki prosvjed nakon spornih predsjedničkih izbora u lipnju na kojima je ponovno pobijedio Mahmud Ahmadinedžad.

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
09:38 07.12.2009.

Ita kvazi drzava, ta prcija kamenodobnih mula i ajatola prijeti Svicarskoj \"posljedicama\"! Bravo Svicarska! Upozorili ste Europu, da je krajnje vrijeme, da se probudi! Islam – religija mira??? Ustanovitelj moderne sekularne turske drzave general Kemal Ataturk je davne 1924 tocno to zlo prepoznao i rekao: \"Islam, ta apsurdna religija jednog nemoralnog beduina je truli les koji truje nas zivot i koci nas napredak\" A danas voditelj turske Islamske partije g. Erdogan naglasava: \"Demokracija je samo vlak u koji smo uskocili dok ne dodjemo do cilja. Dzamije su nase kaserne, minareti nasi bajoneti i vjernici nasi vojnici.\" Cime se ovom zlu suprostaviti? Nasa demokracija je tako postavljena da jacim napadima tesko odoljeti moze! Referendumom Svicarci su rekli NE Erdoganovim bajonetima ...

OB
-obrisani-
10:07 07.12.2009.

Hrvatske vrijednosti danas se brane u Afganistanu,reče ovih dana jedan predsjednički kandidat.Hrvatske vrijednosti su kao što znamo zaštita tajkuna,život na dug,penzija kao ideal svakog dvadestogodišnjaka,pravda za bogate. Zato se šalje hrvatska sirotinja u Afganistan.Zašte ne sutra i u Iran? Ili bilo gdje drugdje kamo nas uputi NATO/Obama? Podržavam svaki studentski bunt.Ne proizvodi štetu,a može protresti temelje svakog društva. Kinezi su svoje studente pobili na Tianmenu,Hrvati su svoje poslali u Lepoglavu sedamdesetih. Ali nevina krv,prolivena za ideale,mijenja svijet tek godinama iza. Svejedno se grozim moralizatora koji ograničavaju slobode svojih građana,ukidaju im ljudska i građanska prava,a drugima bi određivali kako će živjeti. Ovaj bunt je unutrašnja Iranska stvar,držim fige studentima.

VE
veles
16:50 07.12.2009.

@mali cvrcak...pa to o naseljavanju evrope iz afrike nije točno...u vrijeme kad su ljudi počeli naseljavati Aziju, Evropa još nije bila pogodna za život, s obzirom da je velik dio bio pod ledom...Evropa je posljednji kontinent starog svijeta koji je naseljen ljudima, a prije evrope je naseljena čak i australija...to je dokazano na temelju genetike, ako te zanima, mogu čak i navesti izvor...i nije lijepo pisati o albancima kao o šiptarima, to je vrlo pogrdno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije