Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova akcija

Iranska cyber-vojska napala kinesku tražilicu Baidu

baidu
screenshot
12.01.2010.
u 12:02

Scenarij je bio sličan kao u vrijeme prošlomjesečnog napada na Twitter kada su hakeri korisnike također preusmjerili na svoju stranicu s iranskom zastavom, ali i porukom ispisanom na perzijskom.

Iranski hakeri koji su u prosincu nakratko onesposobili i Twitter napali su najpopularniju kinesku internetsku tražilicu Baidu. Grupa koja se predstavlja kao iranska cyber-vojska sve posjetitelje Baidua preusmjerila je na stranicu na kojoj je prikazana iranska zastava uz poruku: "Ovu stranicu hakirala je iranska cyber-vojska".

Scenarij je bio sličan kao u vrijeme prošlomjesečnog napada na Twitter kada su hakeri korisnike također preusmjerili na svoju stranicu s iranskom zastavom, ali i porukom ispisanom na perzijskom.

Nadležni u Baiduu potvrdili su napad, a stranica je trenutačno nedostupna. Analitičari smatraju da je Baidu, kao kineska varijanta Googlea, vrlo atraktivan hakerima jer ga dnevno posjeti nekoliko milijuna korisnika.

Čini se da iranski hakeri svojim napadima samo žele slati političke poruke jer ozbiljnija šteta na računalima koji su pristupali Baiduu nije pričinjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije