Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"obavještajac CIA-e

Iran zbog špijuniranja na smrt osudio američkog marinca

Amir Mirzaei Hekmati
AFP/PIXSELL
09.01.2012.
u 11:15

Hekmati, 28-godišnjak iz Arizone, iranskog je podrijetla, a njegov otac tvrdi da je u Iran otišao posjetiti bake

Iranski sud osudio je Amerikanca na smrtnu kaznu proglasivši ga agentom CIA-e čime su se samo još više pojačale tenzije između SAD-a i Irana.

Iran je bivšeg američkog marinca Amira Mirzaeija Hekmatija optužio da je nakon odsluženja roka u američkim misijama u Iraku i Afganistanu prošao posebnu obuku te je kao obavještajac CIA-e stigao u Iran. Još se ne zna kada je odlučeno o presudi, javlja AP, a prema iranskom zakonu Hekmati ima 20 dana da podnese žalbu na presudu.

Hekmati, 28-godišnjak iz Arizone, iranskog je podrijetla. Njegov otac, inače profesor na državnom sveučilištu u Flintu, tvrdi da njegov sin nije CIA-in špijun nego je u Iran otišao u posjet svojim bakama.

Njegovo suđenje održano je nakon što je SAD objavio nove strože sankcije nad Iranom zbog ustrajnosti u razvijanju nuklearnog programa kojim, kako Washington vjeruje, Teheran razvija nuklearno oružje.

Bijela kuća opovrgnula je optužbe i tvrdi da mladić ne radi za CIA-u. Glasnogovornik vijeća za nacionalnu sigurnost izjavio je, pak,  da Iran ima dugačku povijest lažnih optužbi protiv nedužnih Amerikanaca.

Komentara 98

OB
-obrisani-
21:25 09.01.2012.

kad su usporedbe sa čovjekolikim majmunom u pitanju tu si ti potpuno preslikan kao jaje jajetu s tim da je majmun orginale inteligentniji pa se da vidjeti razliku

BJ
Ben Juda Talmudan
11:45 09.01.2012.

Ovaj CIA turist je imao bake,za razliku od onih troje planinara . Ako niste znali,emigracija u USA i služi zato da se obuči za špijunažu kad treba destabilizirati njihove matične države,kao što je bilo u Libiji,Iraku,Afganistanu i u Egiptu,gdje su planirali staviti El Baradeja,ali nije upalilo.Lipo je imati svog špijuna u tuđem dvorištu ,a država koja ima na stotine baza po svijetu i gdje je špijuniranje na masovnoj razini,očito puno ulaže u osvajanje Svijeta i nametanje svog unipolarnog pogleda na budućnost planeta.A građani USA sve to financiraju iako ih nitko ne pita za to.

OB
-obrisani-
21:13 09.01.2012.

Rea točno tako.. \"Dizalicama protiv demokracije\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije