Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomacija u zraku

Iran zabranio prelet Angeli Merkel iznad svog teritorija

merkel
AFP
31.05.2011.
u 10:27

Dok je letjelica kružila iznad Turske, počeli su jednosatni pregovori između njemačkog ministarstva vanjskih poslova, Turske i Irana, a Teheran je napokon odobrio prelet njemačkog zrakoplova

Zrakoplovu njemačke kancelarke Angele Merkel, kojim je putovala u New Delhi, Iran je uskratio dopuštenje za prelet pa je avion puna dva sata kružio iznad Turske. Dopuštenje za nadlijetanje iranskog zračnog prostora bilo je prethodno ishođeno, a potom je povučeno nakon što je zrakoplov već bio u zraku.

Dok je letjelica kružila iznad Turske, počeli su jednosatni pregovori između njemačkog ministarstva vanjskih poslova, Turske i Irana, a Teheran je napokon odobrio prelet njemačkog zrakoplova.

-Takvo što još nismo doživjeli, rekao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert nakon što je kancelarka doputovala u New Delhi. Odbio je kritizirati iranske vlasti, ali je rekao da je događaj "u najmanju ruku neobičan".

Inače, EU je prošloga tjedna proširila sankcije protiv Irana zbog nepostizanja napretka u pregovorima oko rješavanja spornih nuklearnih pitanja.

Ključne riječi

Komentara 386

PA
Pasdaran
16:08 01.06.2011.

Rea, Evo što je rekao Džavad Larijani: 1. Izričito navodi da ne postoji smrtna kazna za preljub, odnosno da je dotična osuđena isključivo zbog sudjelovanja u ubojstvu muža. 2. Kada je osoba osuđena na smrt, odluku prvo razmatra lokalni sud,, pa pokrajinski, pa zatim treći i posljednji - državni sud. Zbog toga od suđenja do smaknuća prođe i po par godina, dok su iranski dužnosnici i ranije tvrdili da zbog uvedenog moratorija iz 2002. najviši sud poništava svaku presudu koja spominje kamenovanje. 3. Na upit hoće li je kamenovati rekao je da nema govora o tome. Eto, Rea je pokušavala progurati priču o kamenovanju samo zato što ono postoji u udžbenicima najnižih plemenskih sudova, a njihove odluke poništavaju viši sudovi. Dakle, njoj nije važno to što nema kamenovanja u praksi, važno joj je to da postoji na papiru nekog balučistanskog suca. To je isto kao da se zamaramo ili da pričamo o američkim zakonima prema kojima imaš legalno pravo pucati na Indijance ako ti se u dvorištu pojavi njih pet ili više. Tragikomedija.

RE
@rea
16:28 01.06.2011.

strepko, naruči knjigu, čovjek sigurno ima printer, isprinta i pošalje. Ako naručiš dvije, kao bonus dobiješ i elektronsko izdanje na email, he,he.

OB
-obrisani-
20:28 31.05.2011.

Dobro je da su ipak dopustili !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije