Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na članak

Iran: Optužbe dužnosnika SAD-a pogubne su za mir

Adel Al-Jubeir
AFP/Pixsell
16.10.2011.
u 21:49

Odnosi IR Irana i Saudijske Arabije baziraju se na međusobnom poštovanju, tvrde u iranskom veleposlanstvu.

Na tekstove “Američki agenti su spriječili napade iranskih terorista” i “Iranci planirali ubojstvo ambasadora uz pomoć meksičkih krijumčara”, koje smo objavili 12. i 13. listopada, reagiralo je Veleposlanstvo Islamske Republike Iran odbacujući sve navode i optužbe američkih dužnosnika protiv Irana.

“Islamska Republika Iran osuđuje bilo koji oblik terorizma kao i sve takve navode koje američki dužnosnici temelje na neprijateljstvu američko-cionističke politike, a koju Amerika već dugo provodi prema Iranu. Također smatra da je ovo igrokaz koji se odvija po posebnom scenariju čiji je cilj stvaranje razdora između islamskih zemalja u regiji. Iran je i sam žrtva terorizma i osuđuje bilo koji njegov oblik. Čisti primjer tog terorizma bili su visoki iranski dužnosnici u prošlosti, a u zadnje dvije godine izvršeno je nekoliko atentata u kojima su žrtve bili iranski nuklearni znanstvenici, ubijeni od strane cionističkog režima uz podršku Amerike.

Cilj ovakvih izmišljenih scenarija su skretanje pažnje javnosti s pravih problema, tj. unutarnjih problema Amerike, gdje se nezadovoljstvo i demonstracije građana, zbog loše gospodarske politike, pogrešne politike aktualne vlade i njihovih pogrešaka u Iraku i Afganistanu, svakog dana povećavaju, ali i pomoć cionističkom režimu da izađe iz izolacije s kojim je sučeljen u regiji i svijetu.

Islamska Republika Iran utemeljena je na moralnim, islamskim i općenito ljudskim vrijednostima i uvijek je upozoravala na opasnost od urote neprijatelja. To je i scenarij pokrenut u ovom trenutku od američko-cionističkog saveza, kada je američka politika suočena s mnogim prigovorima unutar Amerike, u regiji i globalno. Nezadovoljstvo naroda i neučinkovitost svoje politike u svijetu nastoje prikriti ovakvim smiješnim scenarijima.

Odnosi IR Irana i Saudijske Arabije baziraju se na međusobnom poštovanju, a ovakvi lažni navodi neće imati negativan utjecaj na svjetsko javno mnijenje. IR Iran odlučno odbacuje sve takve insinuacije koje se temelje na sumnjivom iskazu jedne osobe i upozorava svjetsku javnost da ovakve izmišljotine imaju razorno djelovanje na mir i sigurnost u regiji i cijelom svijetu”, piše u reagiranju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije