Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iran objesio dvojicu muškaraca koji su bili protiv Ahmadinedžada

ahmadinedzad
AFP
28.01.2010.
u 22:00

Dvojica muškaraca, pogubljena u zoru, bila su među 11 osuđenika na smrt, a optuženi su za vođenje rata protiv Boga, za pokušaj svrgavanja islamske vlasti i članstvo u naoružanim skupinama. Nakon predsjedničkih izbora u lipnju zbog velikih oporbenih prosvjeda Iran je zapao u najdublju unutarnju krizu nakon Islamske revolucije 1979.

Iran je danas pogubio vješanjem dvojicu muškaraca optuženih za sudjelovanje u nemirima nakon prošlogodišnjega prijepornog reizbora predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada. Dvojica muškaraca, pogubljena u zoru, bila su među 11 osuđenika na smrt, a optuženi su za vođenje rata protiv Boga, za pokušaj svrgavanja islamske vlasti i članstvo u naoružanim skupinama.

Nakon predsjedničkih izbora u lipnju zbog velikih oporbenih prosvjeda Iran je zapao u najdublju unutarnju krizu nakon Islamske revolucije 1979. Oporba tvrdi da su izbori bili namješteni kako bi Ahmadinedžadu osigurali pobjedu.

Jedan od čelnika iranske oporbe Mehdi Karubi, koji je bio među kandidatima na predsjedničkim izborima, izjavio je kako osobno vjeruje da Ahmadinedžad neće završiti svoj mandat "zbog političkih i gospodarskih teškoća i kontroverzne vanjske politike".

Ključne riječi

Komentara 188

OB
-obrisani-
23:54 28.01.2010.

Mehdi Karoubi je običan marginalac koji je na zadnjim izborima osvojio manje od 1% glasova. Nešto kao Radimir Čačić kod nas.

TO
tomakzg
00:04 29.01.2010.

I oni imaju svog Tita! Skroz ih razumijem!

OB
-obrisani-
22:50 28.01.2010.

Ahmadinedžad mali vazicak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije