Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
to je palestina!

Ahmadinejad na sastanku UN-a izvrijeđao Izrael i izazvao skandal

'A picture released by the official website of the Iranian presidency shows President Mahmoud Ahmadinejad delivering a speech to the Iran\'s Atomic Energy Organisation scientists during a ceremony to
'HO'
25.09.2012.
u 09:08

Ahmadinejad se okomio na SAD, Kinu, Rusiju, Veliku Britaniju i Francusku čije je pravo veta u Vijeću sigurnosti, smatra, glavni krivac za nemogućnost ostvarivanja mira u svijetu

Iranski predsjednik nazvao je Izrael koji posjeduje nuklearno oružje "lažnim režimom" pod zaštitom  SAD-a zbog čega je izraelski izaslanik u UN-u napustio sastanak o promicanju vladavine prava koji je jučer održan među visokim dužnosnicima UN-a.

Mahmoud Ahmadinejad također je optužio SAD i ostale zapadne članice UN-a za zloporabu slobode govora i neodlučnost pri osudi klevete tuđih vjerovanja i "božanskih proroka" što se očito odnosilo na antiislamski film snimljen u SAD-u kojim se napada islam i ocrnjuje proroka Muhameda.

Iranski vođa, koji je pozvao na uništenje Izraela, iskoristio je svoj govor kako bi osudio izraelsku okupaciju palestinskog teritorija i veto koji je SAD koristio u Vijeću sigurnosti kako bi podržao svoje saveznike. Pozvao je sve zemlje članice UN-a da "okupatore drže odgovornima za invaziju te učine sve u svojoj moći kako bi okupirani teritorij vratili prvobitnim vlasnicima".

Nakon što je završio s Izraelom Ahmadinejad se okomio na SAD, Kinu, Rusiju, Veliku Britaniju i Francusku čije je pravo veta u Vijeću sigurnosti, smatra, glavni krivac za nemogućnost ostvarivanja mira u svijetu te je pozvao na promjenu pravila "u korist nacija koje u obzir uzimaju pravdu".

– Ahmadinejad je još jednom pokazao da ne prijeti samo budućnosti židovskog naroda nego želi izbrisati prošlost – komentirao je govor iranskog predsjednika izraelski izaslanik pri UN-u Ron Prosor koji je napustio sastanak održan u dvorani u kojoj inače zasjeda Generalna skupština UN-a.

>>Ahmadinejad: Vrijeme diktature NATO-a i SAD-a je prošlo

Komentara 233

ST
stomugromova
10:27 25.09.2012.

25.09.2012. u 10:17h REINHARD EUGEN HEYDRICH je napisao/la: a što je krivo rekao??? ++++ Istinu,a to je danas nedopustivo jer i istina podliježe isključivo ekskluzivnom pravu cionista na njeno tumačenje.Njihovo poimanje istine je fleksibilno u datom trenutku i poptpuno ovisnoo njihovim interesima vjer njihovi su interesi iznad svih drugih postojećih interesa. 25.09.2012. u 10:04h intimus500 je napisao/la: tip je puknut sa svih strana :) ... Napoleon modernog doba :))) + Samo govori istinu ,koju su nam zatajili i izopačili .

RA
rafaell
10:30 25.09.2012.

iran nije nikoga napao i ne prijeti židovima nego cionistima,od njega jednom godišnje imamo prigodu čuti nešto istine jer je nezavisan od cionističkih nuklearnih i bankarskih velesila izraela i SAD.Nadam se da mu ovo nije zadnja godina

OB
-obrisani-
10:17 25.09.2012.

a što je krivo rekao???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije