Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i irački par slavi

Iračanin: Sretan sam što RH ulazi u EU jer ćemo moći tražiti posao vani

iračani
Marko Špoljar/VLM
30.06.2013.
u 20:01

Od sutra ću moći zatražiti radnu dozvolu za Finsku, Litvu ili, primjerice, Portugal. Jako sam sretan zbog toga, ali i pomalo tužan jer mi je u Zagrebu jako lijepo – rekao nam je 26-godišnji Ahmed Hussein

– Iako smo Iračani ovo je za nas velika večer. Jako se veselimo ulasku Hrvatske u Europsku uniju jer ću ja napokon moći dobiti radnu dozvolu i raditi posao za koji sam školovan, stručnjak sam za izradu softwarea. Naime, iako smo u Hrvatsku prije godinu dana došli kao izbjeglice iz Bagdada, u međuvremenu smo dobili hrvatske osobne iskaznice, zdravstveno osiguranje, imamo plaćen stan... Uglavnom, imamo sva osim posla. Ali ne zato što sam diskriminiran kao stranac već zbog toga što su i hrvatski inženjeri nezaposleni. Od sutra ću moći zatražiti radnu dozvolu za Finsku, Litvu ili, primjerice, Portugal. Jako sam sretan zbog toga, ali i pomalo tužan jer mi je u Zagrebu jako lijepo – rekao nam je 26-godišnji Ahmed Hussein grleći svoju suprugu Saru Al.Samarae koja bi, kažu, kroz par dana mogla roditi djevojčicu jer joj je trbuščić već jako velik...

Zanimljivo, Ahmed i Sara nisu političke, već ljubavne izbjeglice!

– Iz Bagdada smo odlučili pobjeći jer moja obitelj mi nije htjela dati blagoslov da se udam za Ahmeda – rekla nam je Sara, a mi smo simpatičnim ljubavnicima poželjeli sve najbolje.

S Ahmadom i Sarom pričali smo na Trgu bana Jelačića koji se polako puni Zagrepčanima, ljudima iz cijele Hrvatske ali i mnogim znatiželjnim turistima. Dok svi zajedno čekaju glavni program dobro su se zabavljali već na tonskoj probi 2Cellosa.

>> UŽIVO Josipović i Milanović dočekali europske uglednike

>> Španjolski mediji: Hrvatska u najgorem trenutku ulazi u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije