Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločinac

'Inzistirat ćemo da u optužnici budu i Mladićevi zločini u RH'

'20.01.2011., Banski dvori, Trg sv. Marka 2, Zagreb - Konferencija za medije premijerke Jadranke Kosor o mjerama za gospodarski oporavak.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
03.06.2011.
u 13:59

Županijski sud u Šibeniku osudio ga je u odsutnosti na 20 godina zatvora zbog napada na Kijevo 1991. godine

Hrvatska će inzistirati na tome da se optužnica protiv Ratka Mladića proširi i na zločine počinjene u Hrvatskoj, izjavila je premijerka Jadranka Kosor, a prenosi HRT.

Hrvatsko je pravosuđe protiv Mladića, koji je u vrijeme agresije na Hrvatsku bio zapovjednik 9. korpusa JNA u Kninu, već provelo nekoliko kaznenih postupaka za ratne zločine, a Županijski sud u Šibeniku osudio ga je u odsutnosti na 20 godina zatvora zbog napada na Kijevo 1991. godine.

Mladića se tereti i za napade na civilne ciljeve na područjima Šibenika i Zadra te za raketne napade na Požegu s teritorija BiH, kao i za pokušaj rušenja hidroelektrane Peruča.

Mladić je odgovoran i za stravičan pokolj u Škabrnji u studenom 1991. godine, no glavni haaški tužitelj Serge Brammertz izjavio je u Haagu da njegov ured ne namjerava proširiti optužnicu protiv Mladića na zločine u Hrvatskoj.

Komentara 55

Avatar best vocal
best vocal
21:14 03.06.2011.

jaco pa nisi mogla privest ni one četnike koji su se vratili u benkovac i okolinu škabrnje, jer bi milorad digao na noge svoje krajišnike. toplo se nadam da ćeš izgubit izbore zajedno sa svojim lopinama.

CU
cunt
20:44 05.06.2011.

kaj je Krleža, runing out of material ? copy - paste iz new zork times ko i uvjek i onda na kavicu......

BC
BCA
16:06 03.06.2011.

Neka raste, ono što treba da raste....he..he..he Ima li danas koju gluplju izjavu! Ili će tek opaliti nešto do kraja dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije