Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakov obzor
Povratak na članak

Invazija liječnika u politiku: Za njih je društvo kolektivni bolesnik

Jesu li u pitanju politička moć i vlast, medijska popularnost i društvena vidljivost?

Komentari 15

GA
gavran
07:32 16.06.2012.

Koja je razlika izmedju Boga i doktora? Bog se nikad nije igrao doktora. Nema korumpiranije profesije od doktorske, pa je normalno da se njih najvise i bavi politikom. Osjecaju se kao kod kuće.

VL
ŽA
žalosnababanarikača
07:40 16.06.2012.

Usvakom doktoru ćući jedan mali doktor Mengele. Svaki bi od njih radili neke eksperimente eksperimente na ljudima ili preko politike na širokim masama.

VL
DO
doktorica
07:51 16.06.2012.

u politici se bolje zarađuje a malo radi.....

VL
BE
beris12
08:38 16.06.2012.

Ovo jasno pokazuje da doktori nisu zreli za politiku, jer to nije njihova struka. Najočigledniji primjer je taj Mrsić, novi doktor "Mengele" za ukidanje radničkih prava, uvođenje neoliberalnog anglosaksonskog sistema na području Hrvatske. On se izgruguje sindikatima, dostojanstvu čovjeka koji radi, za njega ne postoje nikakva prava. Zajedno sa Linićem (koji valjda pokušava glumiti američkog predsjednika Reagana) za njega su radnici robovi i vrlo su sretni kada radnici nemaju nikakve sindikalne svijesti, kada su mirni poput "janjaca" koje neće ugrožavati njihov bezdušni sistem eksploatacije radnika, a time su nadmašili i HDZ u ukidanju prava radnika. Linićeve tvrdnje kako sindikat za njega ništa ne znači, jeste dokaz obične diktature jednog čovjeka koji služi interesima krupnog kapitala, bezočnom iskorištavanju Hrvatske. Nisu oni nikakvi "crveni", oni su mnogo crni, da crniji ne mogu biti.

VL
DO
doktor1
08:48 16.06.2012.

Ne razumijete gospodo sistem funkcioniranja zdravstva u HRV. Voditelji djela i profesori stiču status izrabljivanjem mlađih koji pišu radove i gospodu šefove moraju stavljati za autore jer inače lete van. Kad sam bio znanstveni novak svaki put je izrjekom prof tražio da on i njegova 2. žena(?) budu prvi i drugi autori a ja na kraju. Isto tako na specijalizacije se primaju koji plate ili za neku protuuslugu a većinom su to prosječna znanja koji svoje šefove i mentore nikada neće ugroziti. Ostojići, Mrsići i slični nikada nisu proveli kompletan dan na poslu jer isti za njih obavljaju drugi

VL
GA
gavran
09:00 16.06.2012.

u zagrebackoj Novoj bolnici,a i u drugim bolnicama, doktorima se isplacuju "projekti" financirani od farmaceutskih kompanija, u iznosima od nekoliko stotina tisuca kuna. revizija Ministarstva financija je to otkrila. Rezultat? Ha ha.. sve kongrese na koje odlaze liječnici zbog strucnog usavrsavanja financiraju farmaceutske kuće..legalna korupcija...cijeli odjeli ne rade, jer doktori odlaze na "usavrsavanje" u Dubai, Kinu, Rio...sic! doktori "tezgare" i po drugim bolnicama u okolici i zaradjuju po nekoliko desetaka tisuca kuna mjeesecno..legalno...a moralno? a na listama čekas...

VL
TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
09:25 16.06.2012.

Zanimljiva je ta potreba doktora da uređuju društvo i državu, a svatko tko je ikad u ovoj državi došao u doticaj sa zdravstvom zna koji tamo nered, dezorganizacija, inercija, šarlatanstvo, neodgovornost i korupcija vladaju. Možda baš i zato što se doktori više bave svojim egom i politikom (strančarenjem) nego strukom.

VL
ML
Mlatimudan
10:05 16.06.2012.

VL, Obzor, Forum... - što bi bilo danas novinarstvo da nema gospođe Kasapović? Pa tko bi na sve te puste teme imao odgovora da nema te jedne osobe? Možda bi novinari dotičnih listova ostali bez posla, a možda bi sese tek počeli baviti svojim poslom. A što tek znači bit stručnjak za sve i svašta!

VL
LI
LILLIT
10:42 16.06.2012.

A Zeljko Reiner? Jad i bijeda , i kao ljecnik i kao politicar.

VL
EM
Emergo
14:55 16.06.2012.

U potpunosti se slazem sa komentarom koji je napisala osoba pod nickom"trofaznijudeomasonskikomunjara".Moram priznati nick je malo neobican ali komentar je absolutan pogodak u sridu. Skidam kapu i zahvaljujem se na ljepom i profesionalnom komentaru. Jos bih samo dodao da vecina tih vrlih profesora doktora ne bi mogla dobiti najobicniji posao u struci u niti od jednoj od ozbiljnijih profesionalnih zapadnih zemalja.To su ti titulasi davno shvatili pa se se okrenuli domacoj politici.Najbolji primjer beskrupuloznosti i nemorala, kako u politici tako i u medicini,je Mate Granic.Ali jadni Mate nije mogao uteci stentu.Amozda nece niti zatvoru.

VL
OB
-obrisani-
16:31 16.06.2012.

ja bih to nazvao "mengele sindrom".

VL
DO
doktorica
17:31 16.06.2012.

lako je kritizirati liječnike,ali svatko promijeni"ploču" kad legne u bolničku postelju,po onoj daj doktore pomozi!Zašto nebi bili u politici,bolja je zarada a kad ste vidjeli da političar nekome odgovara?!

VL
ŽA
žalosnababanarikača
18:23 16.06.2012.

I doktor Drago Rubala je doktor. Nema razlike između doktora-političara i doktora- radijskoga voditelja. Jedni i drugi lažu ,varaju i kradu , samo da bi nama bilo bolje.

VL
NI
Nibru
23:30 16.06.2012.

Neizlijecivo,dozivotno za terapiju

VL
NI
Nibru
23:32 16.06.2012.

Nema se vise novaca ni u laboratoriji, Moramo operirati kase

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.