Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadroviranje

Interni oglas u policiji – tko će zauzeti glavne pozicije?

'24.07.2011,Erdut - Otkrivanje spomen obiljezja povodom obiljezavanja dvadesete obljetnice poginulim braniteljima 1. gardijske brigade Tigrovi iz Rakitja. Izaslanik Republike Hrvatske nacelnik PU Osje
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
1/9
07.08.2012.
u 13:00

Policijski čelnici imat će mandat 
od pet godina pa bi trebali biti zaštićeni od utjecaja politike

Rok za prijave na MUP-ov interni oglas za imenovanje rukovodećeg kadra u Ravnateljstvu policije, što se odnosi na mjesta dvojice zamjenika glavnog ravnatelja policije i trojice načelnika uprava, te načelnika 20 policijskih uprava, istječe danas, a nova bi kadrovska križaljka trebala biti poznata u jesen. Rok za imenovanja "užeg" menadžmenta u Ravnateljstvu te načelnika uprava, naime, mora biti obavljeno u roku dva mjeseca od objave ovog oglasa.

Policija je, podsjetimo, već više od pola godine bez svojih novih (ili starih) šefova budući da je nastao vakuum nakon što se željelo izmijeniti Zakon o policiji pa je i Vlado Dominić imenovan prvim policajcem RH tek potkraj lipnja te je tako u priličnoj tišini postao prvi glavni ravnatelj koji je dobio petogodišnji mandat.

Nema više savjetnika

Bez obzira na to što MUP još nije objavio listu kandidata za rukovodeća mjesta u svom sustavu, neslužbeno se već može čuti tko je i za koje radno mjesto predao prijavu. Budući da su ukinuta radna mjesta sedmorice savjetnika ministra Ranka Ostojića, oni su također u izboru za spomenuta radna mjesta s obzirom na to da zadovoljavaju uvjete propisane zakonom. Bivši glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, neslužbeno doznajemo, kandidirao se za dva radna mjesta: načelnika Uprave policije i načelnika PU zagrebačke.

Bivši glavni ravnatelj policije Oliver Grbić tvrdi pak da će se također javiti za neko od načelničkih mjesta, iako je za njega, neslužbeno doznajemo, puno izvjesniji scenarij da od 30. rujna napusti službu i ode u mirovinu. Njegov prethodnik Vladimir Faber, inače jedan od kandidata za šefa policije, nakon što je popunjeno čelno mjesto u Ravnateljstvu, doznajemo iz kruga njemu bliskih osoba, čeka rješenje o razmještaju te se navodno neće ni javiti na oglas.

Izgubili dosta vremena

Davor Blažević Tigar, bivši načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, inače nekadašnji tjelohranitelj Ive Sanadera, smijenjen početkom godine zbog fotografija na kojima je snimljen s Goranom Suićem, jednim od odvjetnika bivšeg šefa HDZ-a i Vlade, tvrde upućeni, navodno još ne zna za koje će se radno mjesto natjecati, kao ni Ivica Tolušić, načelnik PU splitsko-dalmatinske, i Dubravko Novak, nekadašnji šef kabineta Tomislava Karamarka. Dražen Vitez, zamjenik ravnatelja za opću sigurnost, i Dubravko Teur, načelnik Uprave policije, prema neslužbenim informacijama, natječu se za posao koji i sada rade, isto kao i Ivica Kostenić, načelnik PU šibensko-kninske.

Vitomir Bijelić, načelnik Uprave kriminalističke policije, doznajemo, natječe se za radno mjesto na kojem je od ljeta 2009. godine. Na mjestu šefa UKP-a navodno bi se rado vidio i njegov pomoćnik Ivica Cetina, također jedan od kandidata na provedenom izboru za ravnatelja policije, ali i Željko Prša, načelnik PU osječko-baranjske. On se, neslužbeno doznajemo, prijavio za četiri radna mjesta: zamjenika glavnog ravnatelja za kriminalitet, načelnika UKP-a, ali i načelnika PU zagrebačke i PU osječko-baranjske.

Ovo je tek dio kandidata koji se natječu za rukovodeća mjesta, a skoro okončanje same procedure željno očekuju svi. MUP je, naime, previše vremena izgubio otežući s imenovanjima te je jedino ministarstvo koje još uvijek nema gotovu kadrovsku križaljku.

Komentara 8

OB
-obrisani-
18:58 07.08.2012.

07.08.2012. u 13:55h tvrdi je napisao/la: Kako možete Vitomira Bijelić reći da je Željko Prša. ***+++*** Na prvoj slici je Prša, ali naprosto nije moguće da ta primitivna seljačina od Prše još uvijek radi u policiji ?????

JA
jamanuša
20:06 07.08.2012.

pogoduješ lopinama uzmeš novce s kojim završiš višu ili visoku školu, dođe takav na mjesta PU-a završili ljudi škole dok su lopine opljačkale narod i nacionalno bogastvo.

TV
tvrdi
13:55 07.08.2012.

Kako možete Vitomira Bijelić reći da je Željko Prša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije