Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PC industrija

Intel izlazi iz recesije

tipkovnica
VL
14.10.2009.
u 08:25

Američki proizvođač kompjutorske opreme Intel, objavio je da su mu poslovni rezultati u trećem kvartalu ove godine puno bolji od očekivanih.

Američki proizvođač kompjutorske opreme Intel, objavio je da su mu poslovni rezultati u trećem kvartalu ove godine bolji od očekivanih i kako očekuju još bolje poslovanje u idućem tromjesečnom razdoblju, prenosi Bloomberg.

Ostvarena neto dobit iznosi 1,9 milijardi dolara, što je pad u odnosu na dvije milijarde ostvarene godinu ranije, a pali su i prihodi i to za osam posto na 9,4 milijarde dolara, no to je ipak više od prognoziranih 9,1 milijardu dolara. 

Kako prenose američki mediji Intelov je šef Paul Otellini izjavio da PC industrija izlazi iz recesije, što dokazuju Intelovi rezultati u trećem kvartalu, a uzrok tomu je prema njegovu mišljenju činjenica da su ljudi prepoznali važnost tehnološkog napretka, kao i važnost tehnoloških inovacija u procesu izlaska iz recesije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije