Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čiovo

Inspektori iznenađeni: I Vlatka Pokos u vili ljetuje na crno

pokos
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
1/9
18.08.2011.
u 19:10

Inspekcija je zatekla goste, a pravo je iznenađenje bilo što je među njima i Vlatka Pokos.

Vlasnika nema. U Osijeku je. Ja sam mu rođak. Ovdje su prijatelji i poslovni partneri. Objekt ne radi, nema gostiju, kazao je mladić inspektorima Državnog inspektorata s kojima smo pošli u akciju nadzora Ville Marco Polo u Slatinama na Čiovu zbog njezina nelegalnog oglašavanja na internetu.

Krenuli su ciljano, s gospodarskim i inspektorom rada, policijom te sudskim nalogom za pretres s obzirom na dojave da se u Villi Marco Polo nelegalno obavlja ugostiteljska djelatnost i da u njoj rade stranci. Objekt nije ni kategoriziran! A na vratima papir s natpisom da zbog preuređenja i ishođenja kategorizacije ne rade do 23. srpnja 2010.

Mladić koji se predstavio kao rođak zove mobitelom vlasnika koji inspektore pita zašto su došli.

Kaže da je kuća njegova, da svi koji su unutra njegovi prijatelji i da inspektori nemaju tu što raditi!

Najavljuje da će im se javiti njegov odvjetnik. Bez kojeg se, tvrdi, ništa ne može.

Treba čekati odvjetnika

Brzo na mobitel zove odvjetnik. Poručuje da će doći za nekoliko sati.

Inspektori na recepciji uočavaju cjenik, pitaju “rođaka” koliko je soba zauzeto. Odgovara da ne zna. Kao ni koliko uopće soba ima. Otprilike 20, kaže. Navodno je objekt u privatnom vlasništvu, a vlasnik ga je iznajmio svojoj tvrtki!

Sve to treba provjeriti. Posla za inspektore preko glave. Žale nam se da im se to često događa. Na terenu naiđu na svašta.

Uvjerili smo se i sami.

Ispred Ville Marco Polo sunča se mladi par. Stranci su. Iznenađeni odgovaraju kako su na odmor stigli prije dva dana i uredno platili. Potvrđuju da su gosti! Vrlo im je neugodno.

– Baš zgodno, prođe mi kroz glavu. Nisu prijavljeni, nitko ne zna da su na Čiovu...

Treba li im možda uzeti putovnice?

Na parkiralištu pet vozila (jedno prekriveno). Konobarica tvrdi kako je prijavljena, a u objektu rade i Slovaci. Zbog njih se mora pozvati i prevoditelj.

Gledamo uokolo. Ima gostiju. Među njima – ni manje ni više nego Vlatka Pokos!

Čija je Vlatka rodica


Je li i Vlatka rodica? Ili možda prijateljica i poslovna partnerica? Je li i ona ovdje nelegalno?

Ne želimo ništa prejudicirati. Puštamo inspektore da rade svoj posao.

No, Vlatkica, s golemom torbom za plažu, vidi se, nema nikakve dvojbe, skupocjenom, šeširićem na glavi, poluprozirnom maramom (velikim pareom) ženski pedantno omotanom kao haljina, koračićem “gazele” kroči s plaže u Villu Marco Polo.

Kad je vidjela fotoreportera, upitala je – “Kako možete snimati na privatnom posjedu?” I ušla u vilu. Činilo se da je ljutita.

Po Čiovu se šuška kako je ovdje više od mjesec dana. I da traži staru ljubav? Prate oni svaki njezin korak... Ćakula o poznatima nikad dosta. Time se neki “hrane”.

Inspektori traže knjigu gostiju, smještaja. Vlasnikov “rođak” nema pojma ni o čemu. Kaže kako on, kad dođu, prijateljima samo da ključ od sobe. I to je sve. Vlasnik objekta koji se nelegalno reklamira na internetu bio je na Čiovu prije šest, sedam, možda i deset dana. Ne može se sjetiti.

A na plaži ispod Ville Marco Polo – za šankom gosti. Poljaci. Uzimaju piće na račun sobe.

Treba utvrditi koliko je soba iznajmljeno. I još puno, puno toga. Je li, primjerice, u ovom slučaju riječ o fizičkoj osobi ili trgovačkom društvu? Koliko je uopće gostiju? Kad su došli? Odakle su?

Komentara 92

OB
-obrisani-
19:18 18.08.2010.

Ajd konačno da se i ona nadje u VL ali s razlogom!

Avatar DucMan
DucMan
19:21 18.08.2010.

Ja ne znam kog se vraga svi čude. Ništa čudno da je na crno. Pa svi ti navodni \"celebrity\" su takvi muktaši da to nije normalno. To je naviklo da je za njih sve mukte, a škrti su do bola. Ti neće potrošiti, samo uzeti. Slabo će drugi živjeti ako računaju da će od njih izmamiti kune.

OB
-obrisani-
20:47 18.08.2010.

Dobra je za zguza. Nisam probao, no pretpostavljam. No yebeš takve žene koje uzdržava država na uštrb šljakera. A zašto?? Da što prije propadnemo a kad propadnemo onda će Kokoš guzit tko god hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije