Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu poštovali zakon

Inspektorat će podnijeti optužni prijedlog protiv HAC-a i S. Bobana

Stjepko Boban
Ivana Ivanović/PIXSELL
30.08.2011.
u 18:20

Inspektorat je utvrdio da uprava HAC-a nije poštovala zakon te je proglasio ništavnima ugovore s blagajnicima u Vrgorcu.

Državni inspektorat utvrdio je da je deset blagajnika u Hrvatskim autocestama na naplatnoj postaji Vrgorac zaposleno nezakonito!

O aferi zapošljavanja blagajnika u HAC-u Večernji list i drugi mediji pisali su početkom kolovoza kada je uprava HAC-a samovoljno odabrala deset kandidata na natječaju ne poštujući odabir povjerenstva koje je za blagajnike predložilo deset kandidata koji su imali prednost prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja. Inspektorat je utvrdio da uprava HAC-a nije poštovala zakon te je proglasio ništavnima ugovore s blagajnicima u Vrgorcu.

>>HAC poništio sporni natječaj zapošljavanja u Vrgorcu

Inspektorat će protiv HAC-a i njegova predsjednika uprave Stjepka Bobana nadležnom Prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog. HAC-u prijeti novčana kazna od 10.000 do 300.000 kuna, a Bobanu od 5000 do 15.000 kuna.

>>Stanić: Šef NO-a HAC-a mora biti smijenjen i platiti štetu zbog afere

Komentara 21

OB
-obrisani-
19:24 30.08.2011.

nema s tim......kriminalcima.....Kaljmeti nikakve veze.......majke mi..... . ...kad kažem....majke mi....onda lažem.......a kad kažem....oca mi...onda ne lažem . .............majke mi.....

OB
-obrisani-
18:29 30.08.2011.

Sta je ono kakav je ono kamen u pozadini??

Č7
čvor2.76
07:08 31.08.2011.

A da se prvo pročešlja spisak branitelja pa da se vidi tko je pravi branitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije