Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Načelnik zadovoljan

Inspekcija potvrdila - U Gračišću sve prema zakonu

Gračišće
Dusko Marusic/PIXSELL
16.05.2013.
u 18:10

Naime, Zeleni su urbanističkoj inspekciji podnijeli zahtjev za poništenje prostronih planova Gračišća zbog, kako su naveli, nezakonitosti oko planiranja kamenoloma Krase i Križarovica.

Nadzor Urbanističke inspekcije Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja pokazao je kako nije bilo nezakonitosti postupka izrade i donošenja Izmjena i dopuna Prostronog plana uređenja istarske općine Gračišće. Slijedom toga nisu utvrđeni razlozi za poništenje prostronih planova koji se na području općine Gračišće primjenjuju od 8. svibnja. Načelnik Gračišća Ivan Mijandušić kazao je da se time demantiraju plasirane neistine i pokušaj onih koji se, skrivajući se iza "nezadovoljnih građana", zapravo žele domoći načelničke fotelje.

Ovo je dokaz da Gračišće poštuje zakon, kazao je Mijandušić. Naime, Zeleni su urbanističkoj inspekciji podnijeli zahtjev za poništenje prostornih planova Gračišća zbog, kako su naveli, nezakonitosti oko planiranja kamenoloma Krase i Križarovica. Utvrđeno je da je sve u skladu s odredbama Prostornog plana Istarske županije te da je za sve prostorne planove održana javna rasprava.

Ništa sporno nije utvrđeno ni u prijavi protiv načelnika Mijandrušića, za kojeg se tvrdilo da je u vrijeme dok je bio na čelu općinskog poglavarstva, sam sebi urbanizirao 38,9 tisuća kvadrata i prodajom htio pribaviti oko četiri milijuna kuna, premda je Mijandušić cijelo vrijeme tvrdio kako nema namjeru ništa prodavati. Inspekcija je nadzorom utvrdila da je Mijandrušić, sukladno zakonu, tijekom javne rasprave 2002 i 2005. godine podnio zahtjev za uvrštenje u građevinsko zemljište, što je, kao i drugim građanima koji su zahtjev podnijeli, bilo prihvaćeno.

>>Sam sebi urbanizirao zemlju i 40 tisuća kuna pretvorio u 8 milijuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije