Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspekcija:

Inspekcija: "Goršićev dom" građen bez dozvole i mora biti srušen

goršić (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
14.05.2010.
u 22:27

Predsjednik Gradske četvrti Turanj najavio je da će se žaliti na rješenje građevinske inspekcije

Karlovačka građevinska inspekcija izdala je rješenje Gradskoj četvrti Turanj, kao investitoru, za rušenje Doma za mlade u Turanjskim Goljakima.

Zatvoreno gradilište

– Obilaskom gradilišta utvrdili smo da objekt nema građevinsku dozvolu, dakle riječ je o bespravnoj gradnji. Gradilište je zato zatvoreno i izdan je nalog za rušenje. Ono nije izvršno, slijedi upravni postupak u kojem se izvođač ima pravo žaliti ili pokrenuti postupak dobivanja dozvole. Rok je 15 dana – potvrdila nam je Vlatka Božić-Trivanović, građevinska inspektorica.

Kaže da ne može govoriti o tome kojim će smjerom izvođač radova krenuti, ali je naglasila da je i državi u interesu, ukoliko se bilo gdje dokaže da je riječ o bespravnoj gradnji, da se objekti po postojećim prostornim planovima legaliziraju, a ne ruše.

– S obzirom na to da smo utvrdili da se radi o bespravnoj gradnji, automatski su i svi priključci bespravni, i ukoliko se ruši objekt, i oni moraju biti uklonjeni – objasnila je V. Božić-Trivanović. Nije željela komentirati koje priključke Dom na Turnju ima.

Odgođeno otvorenje

Željko Goršić, predsjednik Gradske četvrti Turanj i državni tajnik u MORH-u, u nedavnom nam je razgovoru rekao da u Gradskoj četvrti nisu znali da za drveni objekt te veličine trebaju tražiti dozvolu za gradnju. Kazao je da je inspekcija obišla i zatvorila gradilište i da će se na rješenje žaliti. Dodao je da je Gradska četvrt podnijela zahtjev za dobivanje rješenja o izvedenom stanju, odnosno dozvolu za gradnju. Dom za mlade trebao je biti završen i svečano otvoren 30. svibnja, kada se na Turnju, na Dan branitelja, održavaju igre. Ako do tada ne dobiju dozvole i legaliziraju objekt, otvorenje će odgoditi.

Komentara 20

FR
frecin
00:48 15.05.2010.

titova-kobasica-4ever,..pa dosta su Tvoji-porusíli..a ti bi jos´??

JA
jankoprekobrda
23:21 14.05.2010.

U svakom pravnom sistemu Gorsic bi vec odavano bio u kazmatu. Ali HDZ KRIMINALCI poznaju samo nasilje, pljacku i bezumlje. A HZD bezumlje je opasnije od komunistickog jednoumlja.

JA
japa
10:10 15.05.2010.

Mene samo nešto zanima. Kako opet objekt koji nema građevinsku dozvolu nakon svih rušenja i nakon svih izmjena zakona može dobiti komunalne priključke?!? Ajde, kanalizaijski prikjučak mogu sami iskopati ali struju, telefon!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije