Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripadnici jačeg spola ostali bez povlastica
Povratak na članak

Indija zabranila brakove s četiri žene, muškarci mogu odabrati samo dvije

Mnogi Indijci ipak vjeruju da je do rigorozne promjene bračnih zakona došlo upravo zato što je u njihovoj zemlji u posljednje vrijeme porastao broj budista i kršćana koji su prelazili na islam.

Komentari 15

TC
tomo crni
22:37 30.09.2009.

kakva povreda ljudskih prava!!

VL
LA
Laura Anny
22:09 30.09.2009.

Re: Mihac \"ali ju niko nece\" da li si se upitao hoce li tko tebe. Daj ti njoj slobodu pa ce vidjeti dragi moj.

VL
MO
mohawk
02:35 03.10.2009.

Sto ce im 4 , kad ni jedno ne mogu zadovoljiti .

VL
OB
-obrisani-
00:50 01.10.2009.

Još ako ukinu i udaju djevojčica od 10 godina za postarije pedofile to će biti neoprostiv grijeh i kršenje vjerskih i drugih sloboda pedofila po indiji, zabrinjavajuče.

VL
MA
MaloMisto
09:18 01.10.2009.

jeb.li te i ti kršćani koji su zbog mogućnosti više brakova presli na islam. Neka i ostanu tamo.

VL
IN
ingoman
14:10 01.10.2009.

da,dvije u braku i stotine bez braka,sljam!!!

VL
IN
ingoman
14:12 01.10.2009.

..mislim,jos stotine uz te dvije,sorry.

VL
PU
pulari
16:22 01.10.2009.

Sigurno ce biti onih koji ce traziti potvrdu od doktora ,da nemoze zivjeti bez 4 zene.

VL
OB
-obrisani-
19:41 01.10.2009.

Pitanje visezenstva je bolna tacka zenama, a i muskarcima i ako je u osnovi dozvoljena Ku`ranskim ajetom gdje Svevisnji kaze... ,,zenite se sa po dvije, tri, cetiri, a ako ne mozete biti pravedni onda samo sa jednom, tako cete se najlakse nepravde sacuvati...\" a onda u nastavku kur\'anskih ajeta Allah kaze \"A covjek je doista nepravedan\" Sta ovaj zadnji ajet treba da znaci? Kako kazu ucenjaci ovim ajetom Allah podstice na jednu zenu govoreci kako je covijek doista nepravedan.Allah je nas stvorio, i valjda nas on najbolje poznaje..Biti pravedan i ponasati se isto prema jednoj i drugoj, to je sasvim tesko, i to nemoze svako, i zato bolje se drzati jedne zene i nju voliti i paziti nego imati njih 4 a biti nepravdan...Lako se ogrijesiti sa zenskim srcem, (na sta nas Allah i upozorava) a na danasnje vrijeme mi ni ne mislimo mnogo na to... mislim ipak ako je Svevisnji dozvolio visezenstvo onda nesmijemo kazati da to nevalja i da nam se to ne svidja, jer nismo svi isti... to nam je od Njega dozvoljeno i objavljeno a On najbolje zna zasto i kako! sa postovanjem:

VL
LA
Laura Anny
20:58 30.09.2009.

Pitam se kako niko da vidi sto rade svedanke, one su jedine u svijetu koje imaju istovremeno dva muskarca i copor djece oko sebe.

VL
FR
frka
20:59 30.09.2009.

Znaci, Indija : Hrvatska, jos samo 2:1. Ali nema veze. Ima i Indija protivnika od kojeg gubi. Eto npr. Serijatistani : Indija cak 4:2. Jos smo sa Indijom i dobro prosli kad vidimo da nas Serijatistani rasturaju sa 4:1

VL
OB
-obrisani-
21:59 30.09.2009.

Indija zabranila brakove s četiri žene, muškarci mogu odabrati samo dvije ==============0 0 Šmrc.. a ja samo ovu svoju i to dok ne odapnem, a kako me sreća krenula bogme se neće na to dugo čekati. Da ju bar moguu mjenjati za dvije mlađe uz neku sitnu nadoplatu, ali ju nitko neće, jer je malo rabljena. Što se ne rodih tamo negdje da ih mogu imati cijeli čopor, a da one rade, a ja ljenguzim po cjele dane.

VL
OB
-obrisani-
23:19 30.09.2009.

Indici bas kao i kriscani i zidovi upadaju u ociglednu kontradiktornost kada zabranjuju visezenstvo, iz prostog razloga sto u njihovim vjerskim izvorima stoji da je dozvoljeno a ukinuli su je prije par stotina godina a da ironija bude veca, njihova djela ih potpuno demantuju i razotkrivaju, da je njihovo striktno zalaganje za monogomiju obicna laz, jer poligamija se praktikuje gdje god da odete na licu zemlje od ljubavnica, prostitucije pa nadalje.Ono sa cim je islam dosao i uradio jeste da regulise poligamiju to jest postavio je sistem i pravo kao i obaveze u taj kontekst, vodeci racuna o tome da su prava zene i djece zasticena kako moralno tako i materijalno...i za kraj casni Ku`ran je jedina vjerska knjiga na svijetu u kojoj stoji recenica ,,onda se zenite samo jednom\" ne postoji ni jedna vjerska knjiga: Gita, Vedu, Raman, Biblija koja kaze ozenite se samo sa jednom to je spomenuto samo u Ku`ranu..poznato je iz Biblije da je Solomun mao 700 stotina zena kao i u Sv.Matej 25:1-12 prica o deset djevica gdje Isus navodi primjer covijeka koji je ozenio 10 zena.. sa postovanjem:

VL
VU
vucko
12:22 30.09.2011.

Nije to problem izdrzavati i zivjeti sa 4 zene, problem je kako izaci na kraj sa cetiri svekrve ( punice ) !

VL
OB
-obrisani-
00:38 02.10.2009.

Kir_Bedast, a gdje sam to ja spomenuo neku vjersku zajednicu? Napisao sam da bi trebalo onemogučiti udaju djevojčica od 10-ak godina za postarije pedofile. To što ti pedofiliju poistovječuješ sa islamom je zbilja bolesno od tebe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.