Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISTE U STANJU VODITI OBRT...'

VIDEO Incident u Petrinji: Muškarac prekinuo govor Sandre Benčić. 'Nije ovo Banija, ovo je Banovina'

Split: Konferencija za novinare sukoordinatorice stranke Možemo! Sandre Benčić i koordinatorice lokalne grupe Split Tamare Visković
Ivo Cagalj/PIXSELL
27.03.2024.
u 13:05

Za Baniju Možemo traži bolju prometnu povezanost i poseban naglasak stavlja na razvoj poljoprivrede, poručile su Benčić i Draženka Polović, nositeljica liste u 7. izbornoj jedinici. Taj je kraj osiromašen u ratu i deindustrijalizaciji nakon rata, onda je postalo još gore nakon potresa, a obnova ni izbliza nije gotova. Mi možemo revitalizirati Baniju, poručile su kandidatkinje.

Predstavljanje kandidata Možemo u 7. izbornoj jedinici prekinuo je u srijedu muškarac koji se predstavio kao hrvatski branitelj, optuživši Sandru Benčić da ne može voditi državu jer "nije znala voditi obrt i studirala je 18 godina", pa je predstavljanje nastavljeno nakon pet minuta.

"Nije ovo Banija, ovo je Banovina. Što vi možete? Ne možete. Kako mislite voditi državu ako niste bili u stanju voditi obrt i kad se zna da ste studirali 18 godina", rekao je Sandri Benčić Ivo Vranić, koji je ustvrdio da je branitelj i da nije član ni jedne stranke.

No, u Možemo mu baš nisu povjerovali. "Ovo je uobičajeni način napada i opstruiranja, ljudi iz HDZ-a nastoje diskreditirati Možemo i mene ponavljanjem rečenica Andreja Plenkovića, koje izgovaraju u nedostatku političkog sadržaja", ustvrdila je Benčić nakon što je čovjek otišao.

Benčić je potom razjasnila dužinu svog studiranja. „Moj je otac ostao bez posla, kad sam nakon pet godina studiranja apsolvirala, otišla sam raditi. Nakon 10 godina vratila sam se na studij i diplomirala. Mnoge kolegice i kolege imali su istu sudbinu, tijekom srednje škole i studija morali smo raditi jer nismo rođeni sa 'zlatnom žicom'. Oni koji su rođeni s tom žlicom neka si je stave opet u usta i šute. Ovako se ne vodi kampanja, nego programskim rješenjima.“

Za Baniju Možemo traži bolju prometnu povezanost i poseban naglasak stavlja na razvoj poljoprivrede, poručile su Benčić i Draženka Polović, nositeljica liste u 7. izbornoj jedinici. Taj kraj je osiromašen u ratu i deindustrijalizaciji nakon rata, onda je postalo još gore nakon potresa, a obnova ni izbliza nije gotova. Mi možemo revitalizirati Baniju, poručile su kandidatkinje.

Benčić je također naglasila da HDZ-ovci nikada neće dobiti potporu od Možemo jer ih smatraju klijentelističkom, koruptivnom grupacijom koja je zauzela sve strukture u zemlji. Možemo je spremno participirati u Vladi od centra na lijevo, a sigurno neće ući u Vladu u kojoj bi bili Most i Domovinski pokret.

„Ako budemo morali dati drugu vrstu podrške da skinemo HDZ s vlasti, o tome ćemo odlučiti nakon izbora, ali sigurno nećemo ni na koji način donijeti odluke koje bi išle u korist HDZ-a“, kaže Benčić.

VIDEO Jandroković o Milanoviću: Svatko zdravog razuma vidi da je izvan uloge koju mu predviđa Ustav

Komentara 74

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
13:30 27.03.2024.

Sve im je dobro rekao! Veliki 'like' za branitelja sa snimke

MI
miliša
13:15 27.03.2024.

Kaže Benčić, otac joj izgubio posao pa je morala raditi i zato je studirala 18 godina hahaha. Moja mama je bila domaćica, tata je izgubio posao 91. uredno sam davao sve ispite u roku i zimsku i ljetnu pauzu radioo i završio studij u roku - mudrom dosta.

LU
lukas991
13:39 27.03.2024.

Sve je točno rekao. U Petrinji nitko ne govori Banija osim Srba iz sela u okolici. U Petrinji kad netko kaže Banija jasno je došao sa namjerom da provocira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije