Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ban ki-moon u rh

Ban Ki-moon: Hrvatska danas pomaže drugima u tranziciji

Ban Ki- Moon u '' Andrija Štampar'' (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/20
20.07.2012.
u 15:55

Posjet Hrvatskoj jedan je u sklopu turneje jugoistočnom Europom kojom se obilježava 20. obljetnice primanja u članstvo UN-a bivših jugoslavenskih republika.

I dok će se predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović tek u subotu službeno sastati s glavnim tajnikom UN-a ban Ki-moonom na Brijunima, danas ih je u Zagrebu pretekla premijerova supruga Sanja Musić Milanović.

Ta je liječnica dočekala Bana u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, kamo je glavni tajnik stigao odati počast jednom od osnivača Svjetske zdravstvene organizacije.

Prije toga, održao je govor u Starogradskoj vijećnici u kojem je naglasio kako Hrvatska "Osim promicanja stabilnosti i zaštite ljudskih prava, može doprinijeti i održivom razvoju, ključnom pitanju našega doba".

- Hrvatska danas pomaže drugima u upravljanju demokratskom tranzicijom – poručio je.

Posjet Hrvatskoj u sklopu je turneje kojom se obilježava 20. obljetnice primanja u članstvo UN-a bivših jugoslavenskih republika. Ban nakon toga putuje na Olimpijske igre u London te je otkrio kako se divi hrvatskim košarkašima, posebno Toniju Kukoču i njegovu angažmanu za UN te pozvao sve da razmisle koliko toga mogugu učiniti za UN i svijet.

- Tko god ima kameru i internet vezu može pratiti poštuju li se ljudska prava. Svatko može svoje političke vođe pozvati na odgovornost – kazao je Ban.

Komentirajući veto Rusije i Kine na rezoluciju o uvođenju sankcija protiv sirijskog režima, kazao je kako je»vrlo razočaran» te "duboko frustriran zbog neviđenog kršenja ljudskih prava".

Na pitanje je li UN odgovoran za ubojstva u Srebrenici, priznao je da UN nije ispunio oočekivanja stanovnika:
 - Na teži smo način naučili da ne dopustimo da se takve tragedije ikada ponove.

Komentara 43

KO
kolarjeva3
16:20 20.07.2012.

Odakle je stigao ??

Avatar R & I
R & I
16:47 20.07.2012.

Stigao Ban Ki-moon? Nije on stigao da cestita Hrvatskoj clanstvo u Ujedinjenim Narodima, "vec je stigao da Hrvatska odobri jos dobrovoljaca za Afgsanistan, Irak i druga mjesta gdje zapadne sile pljackaju naftu, zlato i dijamante sa ostalim prirodnim resoursima" A A Hrvati ce i dalje biti topovsko meso za obje strane, dok ce Hrvatska vlada debelo naplatiti smrt Hrvatskih dobrovoljaca u UN.

KU
kukuriku
14:43 21.07.2012.

..vazno je da te -masturbacije, neko plati...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije