Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fabris Peruško

Imamo politiku raznolikosti, pravednosti i uključivosti

Zagreb: Predstavnici velikih trgovačkih lanaca stižu na sastanak kod Filipovića
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
04.10.2023.
u 09:08

Uz iscrpan i cjelovit pregled operativnog poslovanja u 2022. godini, Fortenova grupa je u svom drugom Izvješću o održivosti prezentirala niz aktivnosti i inicijativa koje su vezane uz proces uspostave strateškog okvira Grupe za upravljanje održivošću.

Ujedno, uz objavu Izvješća, Grupa je objavila i rezultate poslovanja u prvih šest mjeseci 2023. Prema nerevidiranom konsolidiranom izvješću, realizirala je 2,7 milijardi eura ukupnog prihoda, što je devet posto više nego u istom razdoblju lani, dok je prilagođena dobit iz operativnog poslovanja iznosila 101 milijun eura. Neto dug je ostao ispod 1,1 milijardu eura, a likvidnost je bila 279 milijuna eura.

– Neupitna je naša posvećenost jednom od strateških prioriteta kompanije - realizaciji ciljeva održivosti i pozicioniranja Fortenova grupe kao odgovorne korporacije. Kroz izvješće smo širokoj javnosti prezentirali najznačajnije iskorake u okolišnim, društvenim i upravljačkim temama Grupe i tako ponudili dubinski uvid u naše poslovanje i naš utjecaj na okruženje. Na takvu podrobnu godišnju analizu svih naših sastavnica, gledamo upravo kao na izvrsnu polugu za podizanje transparentnosti i osvještavanje naših prioriteta pri čemu pozitivni utjecaji tih aktivnosti imaju učinak na sva tržišta na kojima Grupa posluje - među kupcima, klijentima, poslovnim partnerima i u lokalnoj zajednici te među zaposlenicima i drugim dionicima" – komentirao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

VEZANI ČLANCI 

Tako je Fortenova grupa u okviru svake od sedam ključnih tema koje predstavljaju strateški okvir za održivost, tijekom 2022. pokrenula interne radne grupe s ciljem definiranja mjerljivih inicijativa za razdoblje do 2030. Između ostaloga, u Grupi su tijekom prošle godine provedene ankete o ravnopravnosti spolova na svim tržištima te je pripremljena i politika raznolikosti, pravednosti i uključivosti. Važan aspekt strateškog okvira Grupe čini i pokrenuti projekt identifikacije klimatskih rizika i prilika te ugrađivanja kriterija održivosti u odluke o investicijama.

VIDEO Plenković o proširenju Europske unije: Najveći akcelerator toga je Putin

Komentara 4

DO
domagoj1492
10:43 04.10.2023.

Ta politika “raznovrsnosti i uključivati” je u realnom svijetu politika terora manjine nad velikom većinom.

BU
Bubalamala
13:25 04.10.2023.

Čime je taj takvu nagradu zaslužio ? Da nije po partijskom ključu danas bi bio u Irskoj, no zato umirovljenicima ostaje da se snađu !

SA
sani1
10:47 04.10.2023.

I 40 miliona eura gubitka u prvih 6 mjeseci ove godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije