Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak život mladih

'Imam tri diplome, a čistim g..... u Londonu'

Benja Serra Bosch, portal
screenshot/Facebook
03.10.2013.
u 08:17

Ponekad mi dođe da diplomom natrljam lica onih koji me gledaju podcjenjivački. Izgleda kao da sve moje diplome vrijede koliko i g..... koja čistim u zahodima.

On je 25-godišnji Španjolac i njegova priča donijela mu je etiketu "simbola izgubljene generacije". Benjamin Serra Bosch radi u Londonu kao čistač zahoda u jednom kafiću, a vlasnik je čak tri fakultetske diplome. Diplomirao je novinarstvo i marketing, a vlasnik je i diplome odnosa s javnošću prestižnog privatnog fakulteta.

Njegova priča izazvala je pravu buru na društvenim mrežama na kojima je ovaj mladić objavio svoju životnu priču i time stekao tisuće obožavatelja.

Donosimo njegovu priču, s kojom se, nažalost, može poistovjetiti velik broj mladih, visokoobrazovanih ljudi.

– Zovem se Benjamin Serra Bosch, imam dvije diplome i magisterij i – čistim zahode. Ne, nije šala, zaista. Na taj način zarađujem novac kojim plaćam sobu koju sam unajmio u Londonu. Zaposlen sam u poznatom lancu kafića od svibnja, i danas sam, prvi put nakon pet mjeseci, "progledao", piše Business Insider. 

Ja čistim zahode! S dvije diplome čistim sr... drugih ljudi i to u zemlji koja čak i nije moja. Skuham ja i kavu, čistim stolove nakon što posjetitelji kafića odu i perem suđe. Ali ne sramim se toga. Čišćenje je pošten posao. Ono što mi smeta je to što ovo moram raditi jer mi nitko u Španjolskoj nije pružio priliku. Mi smo kao pošast. I, da ne bi bilo nesporazuma, mladi nisu došli ovdje u UK učiti engleski jezik. Mi smo pravi migranti. Mislio sam da zaslužujem bolje poslije toliko mučenja s ispitima i učenjem. Očito griješim.

Ponekad mi dođe da diplomom natrljam lica onih koji me gledaju podcjenjivački. Izgleda kao da sve moje diplome vrijede koliko i g..... koja čistim u zahodima – zaključio je mladić.

U Španjolskoj je stopa nezaposlenosti mladih dosegla rekordnih 56 posto u kolovozu, a broj Španjolaca koji traže posao izvan svoje zemlje više se nego udvostručio od početka ekonomske svjetske krize prije pet godina. Prema službenim podacima oko 60.000 Španjolaca otišlo je prošle godine "trbuhom za kruhom" u neke druge zemlje.

>>'Najžalosnije je što više nitko ne traži radnike za stalni posao'

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije